Світ
29 липня 2020
Британія підписала угоду на 60 мільйонів доз потенційної вакцини від коронавірусу
Вакцинація повинна початися вже в першій половині наступного року, заявили в Міністерстві у справах бізнесу, енергетики і промислової стратегії.
news-image

Велика Британія підписала угоду на поставку до 60 мільйонів доз потенційної коронавірусної вакцини, розробленої Sanofi і GlaxoSmithKline (GSK).

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

Фінансові умови угоди не розголошуються. Вакцина ще не була схвалена для лікування або профілактики COVID-19.

Сполучене Королівство може почати вакцинацію пріоритетних груп, таких як працівники сфери охорони здоров'я і соціального забезпечення, а також особи з підвищеним ризиком зараження, якщо лікування виявиться успішним.

Вакцинація повинна початися вже в першій половині наступного року, заявили в Міністерстві у справах бізнесу, енергетики і промислової стратегії.

Клінічні дослідження вакцини на людях почнуться у вересні, а в грудні розпочнеться вирішальна фаза дослідження.

Нагадаємо, вакцина від коронавірусу може з’явитися в середині 2021 року, - ВООЗ. На цей час понад 20 потенційних вакцин перебувають на стадії клінічних випробувань.

Як ми писали, головний санітарний лікар назвав орієнтовну вартість вакцини від Covid-19. За словами Віктора Ляшка, треба 100% вакцинувати все населення України, але, звісно, будуть певні обмеження.

До речі, у США вакцина проти COVID-19, розроблена компанією Moderna, успішно пройшла початкову стадію медичних випробувань. Про це повідомляється в офіційному пресрелізі компанії.

Читайте також:Історія тернопільського лікаря, який продав квартиру, щоб відкрити медкабінет і досяг успіху