Україна
29 липня 2020
Дайджест головних новин за 29 липня
Читайте про найголовніші події дня, 29 липня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 29 липня.

В Україні зафіксовано 1022 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19

29 липня (станом на 9:00) в Україні 67 597 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1650 летальних, 37 394 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 1022 нові випадки. Загалом проведено 998 299 тестувань методом ПЛР. Усього за добу одужало 650 пацієнтів.

Віцепрем'єр Резніков заявив, що тимчасово очолюватиме Мінські переговори щодо Донбасу замість Кучми

Віцепрем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та перший заступник глави української делегації в ТКГОлексій Резніков заявив, що тимчасово буде виконувати обов'язки очільника делегації після того, як Леонід Кучма вирішив припинити свою діяльність у переговорах у Мінську.

Про це віцепрем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив під час онлайн-конференції «Мінський процес: поступовий успіх або політичний глухий кут».

У Мінекономіки оприлюднили прогноз курсу долара на наступний рік

Обмінний курс протягом 2021 року в середньому становитиме 29,1 гривень за долар, на кінець року - 28,8 гривень. Ці очікування Мінекономіки заклав у проект Прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2021 - 2023 роки".

Відповідний проект постанови міститься в порядку денному засідання Кабміну на 29 липня. Як наголошується в пояснювальній записці до проекту постанови, у попередньому прогнозі очікування були на рівні 29,7 гривень за долар у середньому за рік та 29,3 гривень за долар на кінець року.

Сивохо проти ветеранів. Засідання Печерського суду. Пряма трансляція

Сьогодні, 29 липня об 11:00 в Печерському суді Києва (Володимирська, 15) відбувається засідання по справі Сергія Сивохо та нардепа Максима Бужанського проти ветеpанів poсійсько-укpаїнської вiйни, представників Нaцкopпycy Сергія Тамаріна, Олександра Волкова та Юрія Каплі. Нагадаємо, що 12 березня ветерани зупинили спробу провести презентацію у Києві платформи примирення, ініційовану Сивохо. Після цього проти активістів відкрили кримінальне провадження. 

Протест Мостобуду під Апеляційним судом. Пряма трансляція

Сьогодні відбувається акція протесту Мостобуду під Апеляційним судом. Присутній депутат Київради Мірошниченко. 

За його словами, групи кримінальних авторитетів залякують "Благоустрій".  Громадські активісти вже пікетували  і Благоустрій і Поліцію. Досі не вдалось зібрати до купи одних і других за адресою незаконного видобутку піску. В такому повзучому саботажі не останню роль відіграє міський голова Києва, впевнений депутат.

ЄС не відкриє свої кордони для українців цього літа

Українці можуть очікувати на відкриття європейський кордонів не раніше осені, коли повинен бути спад захворюваності на коронавірус. Про це розповіла виданню «Сегодня» Ольга Стефанишина — віце-прем'єр-міністерка  з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. 

За її словами, відкриття кордонів залежить лише від епідситуації в Україні. Стефанишина також нагадала про домовленість, відповідно до якої кожна країна Єврозони може самостійно вирішувати, чи впускати на свою територію громадян тієї чи іншої держави.

Осман Пашаєв: «Смерть трирічної дитини в червоній футболці стала докором всьому цивілізованому світу, що виражав чергову стурбованість сотням тисяч смертей і мільйонам людей, які втратили все ...»  

Український і кримськотатарський тележурналіст Пашаєв Осман провів паралель між двома історіями з трагічним кінцем. Журналіст на своїй сторінці в фейсбук написав, що історія трирічного Муси Сулейманова нагадала йому трагедію п'ятирічної давності.

На Егейське узбережжя Туреччини викинуло тіло трирічного сирійця Айла Курди. Сім'я Курди бігла від сирійської війни і намагалася на надувному човні дістатися до грецького острова. Вижив тільки батько, в морі загинули дружина і двоє дітей.

Нагадаємо, вакцина від коронавірусу може з’явитися в середині 2021 року, - ВООЗ. На цей час понад 20 потенційних вакцин перебувають на стадії клінічних випробувань.

Як ми писали, головний санітарний лікар назвав орієнтовну вартість вакцини від Covid-19. За словами Віктора Ляшка, треба 100% вакцинувати все населення України, але, звісно, будуть певні обмеження.

До речі, у США вакцина проти COVID-19, розроблена компанією Moderna, успішно пройшла початкову стадію медичних випробувань. Про це повідомляється в офіційному пресрелізі компанії