Події
29 липня 2020
ЄС не відкриє свої кордони для українців цього літа
Відкриття кордонів залежить лише від епідситуації в Україні.
news-image

Українці можуть очікувати на відкриття європейський кордонів не раніше осені, коли повинен бути спад захворюваності на коронавірус. Про це розповіла виданню «Сегодня» Ольга Стефанишина — віце-прем'єр-міністерка  з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. 

За її словами, відкриття кордонів залежить лише від епідситуації в Україні.

Стефанишина також нагадала про домовленість, відповідно до якої кожна країна Єврозони може самостійно вирішувати, чи впускати на свою територію громадян тієї чи іншої держави.

Обмеження, пов'язані з коронавірусом, і безвіз - це різні питання. Безвіз - це політичне рішення, і до нього питань немає. Безвіз нікуди не зникне. Думаю, з вересня можна буде говорити про більш активний діалог, оскільки весь світ в очікуванні потенційної другої хвилі сплеску коронавірусу. Тому полегшення очікуються орієнтовно восени", - уклала Стефанишина.

Нагадаємо, Рада ЄС оновила перелік "безпечних" країн ззовні Шенгенської зони, чиїм жителям дозволений в'їзд до Євросоюзу у зв'язку зі сприятливою епідеміологічною ситуацією на їхній території. Однак України в ньому не виявилося

Також ми писали, що  Німеччина тестуватиме туристів на COVID-19, а в Болгарію - тільки з негативним результатом ПЛР-тесту.

Стало відомо, що національна комісія з охорони здоров’я Китаю заявила про 61 новий випадок коронавірусу за минулу добу, що є найвищим показником у країні з 14 квітня.

До речі, в Англії носіння маски стало обов’язковим в магазинах, банках і на вокзалах. Громадяни повинні вдягати тканинні маски або бандани при покупці їжі і пиття на винос.

Читайте також:У Печерському суді Києва - спалах коронавірусу