Суспільство
30 липня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Понад 1000 українських митців здобули стипендії від ЄС

Більш як тисяча українських митців та представників креативної індустрії отримали фінансову підтримку від ЄС за програмою House of Europe («Дім Європи»). У представництві ЄС нагадали, що для підтримки боротьби України з пандемією COVID-19 Євросоюз та програма House of Europe запровадили спеціальний пакет грантів на суму 800 тисяч євро.

У Харкові з’явиться міська станція сортування і майстерня з переробки пластику

У Харкові в рамках бюджету участі реалізують проєкт «Eco City Space» – створять перший міський екологічний простір. Про це повідомили у міськраді. Як повідомив голова Молодіжної ради Дмитро Давідьянц, «Eco City Space» складатиметься з громадської станції сортування відходів, майстерні з переробки пластику та лекційної зони.Команда Молодіжної ради та громадська організація «Kharkiv Eco City», яка займається безпосередньою реалізацією проєкту, планують зробити це місце центром розвитку всіх екологічних ініціатив міста.

Ще сім зелених зон у Києві оголосили ландшафтними заказниками

Київрада ухвалила рішення про оголошення чотирьох природних територій ландшафтними заказниками та надання статусу скверу земельній ділянці в межах вулиці Деміївської та провулку Деміївського. Також оголошено ландшафтними заказниками місцевого значення: «Троєщинські луки» – 381,8 га території Деснянського району; «Конча-Заспа» – 579,7 га території острова Жуків у Голосіївському районі; «Багринова гора» – 16,8 га території Голосіївського району; «Урочище Церковщина» – 130 га в Голосіївському районі вздовж вулиці Пирогівський шлях); «Деснянські луки» – 322 га лівобережної заплави р. Дніпро в межах Деснянського району; «Долина річки Коноплянка» – територія долини річки Коноплянка біля вулиці Вітряні Гори в Подільському районі загальною площею 1,4 га; «Совська балка» – 37,23 га між вулицями Колоскова та Петра Радченка в Солом’янському районі.

Історія тернопільського лікаря, який продав квартиру, щоб відкрити медкабінет і досяг успіху

Його називають найуспішнішим сімейним лікарем-ФОПом Тернопільщини, а сам Михайло ще кілька років тому взагалі не хотів пов’язувати своє життя з первинною ланкою медицини. Розповідає, що коли після закінчення навчання його направили працювати у Шумськ, він “їхав відбувати свій термін”. Проте сьогодні Михайло Данильчук відкрив власний медичний центр на 100 кв. м., отримує гідну зарплату та регулярно їздить на навчання за кордон. А все тому, що він не побоявся повірити у медичну реформу та навіть продав власну квартиру у Тернополі, щоб відкрити свій кабінет у невеличкому містечку Шумськ.

Як Вознесенськ на 20 років випередив медреформу, і що з того вийшло

Вознесенська лікарня подумала над тим, як зробити ефективнішою працю для людей. Лікарів тут ніхто не змушував реформуватись – вони зробили це давно. Ще у 2000-х роках тут запровадили сімейну медицину, ввели електронну систему та оснастили лікарів комп’ютерами. Однак, з приходом команди Супрун, Вознесенський центр отримав у два рази більше фінансування та показав на власному прикладі, якою має бути сучасна медицина. Головний лікар центру Тетяна Дяченко розповідає, що їхній медцентр є сучасним закладом з новісіньким ремонтом, інтернетом, комфортними кабінетами, куточками для дорослих і дітей, телеекранами і т.д.

Уряд призначив щомісячну допомогу самотнім пенсіонерам старше 80 років

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабінету міністрів. Встановлено порядок виплати щомісячної державної соціальної допомоги на догляд одиноким пенсіонерам, яким виповнилося 80 та більше років, та які потребують постійного стороннього догляду, у розмірі 40 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (1712 грн х 40%= 685 грн).

Також повідомляли, що на Одещині завершили ремонт мосту на автомобільній дорозі М-15 Одеса – Рені. 

Зазначимо, Київ увійшов до 30-ки найкращих міст світу для фрілансерів. 

Нагадаємо, Міністерство юстиції презентувало новий мобільний застосунок "Безоплатна правова допомога".

Читайте також:Гарні новини