Україна
31 липня 2020
Дайджест головних новин за 31 липня
Читайте про найголовніші події дня, 31 липня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 31 липня.

Бойовики четверту добу поспіль порушують «всеосяжне перемир’я»

Упродовж четвертої доби з початку «всеосяжного перемир’я» у зоні бойових дій на Донбасі бойовики двічі порушили «тишу». Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил. У смугах відповідальності більшості бойових бригад обстрілів не фіксували. Однак бойовики двічі порушили режим припинення вогню: біля Оріхового застосували стрілецьку зброю, а неподалік Новотошківського, окрім стрілецької зброї, використали підствольний гранатомет. Ці обстріли були неприцільними, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали.

Президент підписав закон про підтримку “зеленої” енергетики

Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook. За словами глави уряду, на практиці це означатиме, що держава та всі українці заощадять майже 7 млрд гривень щорічно. Шмигаль розраховує, що до 2030 року меморандум дасть можливість зменшити обсяг виплат "зеленій генерації" приблизно на 2 млрд євро.

Голова Київської облради подав у відставку та склав мандат депутата

Я вирішив скласти повноваження голови та депутата Київської обласної ради. Це пов’язано з низкою інсинуацій, інтриг та брудних технологій, які набирають оберти в період передвиборчої кампанії та в яких брати участь ніколи не буду", - зазначив він.

Стариченко нагадав, що нещодавно в обласній раді було створено депутатську групу "За демократичні ініціативи Президента України Володимира Зеленського", до складу якої увійшов і він.

Керівник Дніпропетровської ПП «Партія Шарія» чекає вибачень від колишнього керівника

Керівник Дніпропетровської ПП "Партія Шарія" Олександр Шишко на власній сторінці в фейсбук розмістив відеозвернення до самого Анатолія Шарія, у якому поставив запитання та зажадав вибачень від колишнього керівника та однопартійця. Перед цим Олександр зазначив, що саме він створив осередок партії в Дніпрі з нуля, будував його вірою та правдою і ніяких претензій до нього ні від кого ніколи не було.

Іран погодився виплатити компенсації за збиття літака МАУ

Іран погодився виплатити компенсацію за збиття біля Тегерана літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України».
Про це заявив офіційний представник МЗС Ірану Аббас Мусаві 30 липня. У Києві відбулися переговори іранської та української делегацій щодо цих компенсацій родичам загиблих у цій авіакатастрофі. Україна на цих переговорах представляла усі держави, громадяни яких загинули на борту збитого літака МАУ. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав, що його відомство докладе усіх зусиль, щоб компенсації були максимальними. Яку суму врешті погодився виплати Іран, наразі невідомо.

З 2021 року «швидка» приїжджатиме на деякі виклики не одразу: плани МОЗ на «екстренку»

З 2021 року Міністерство охорони здоров’я планує поділити виклики екстреної медичної допомоги на 4 типи: критичний, екстрений, невідкладний і непрофільний. І час доїзду "швидкої" у цих категоріях відрізнятиметься. Про це повідомив очільник МОЗ Максим Степанов під час брифінгу 31 липня

Зеленський хоче зробити державними основні релігійні свята мусульман, юдеїв та християн

Президент Володимир Зеленський доручив уряду подумати над тим, щоби надати основним релігійним святам різних конфесій статус державних. Так, Зеленський доручив Кабміну «опрацювати питання» надання державного статусу таким релігійним святам: Рамазан-Байрам, Курбан-Байрам, Песах, Рош-Гашана, Ханука, Великдень християн західного обряду та іншим. Опрацювати це питання уряд має разом з Всеукраїнською радою церков, Українським інститутом національної пам’яті та релігійними організаціями.

Підписано закон про держпідтримку дитячих центрів “Артек” і “Молода гвардія”

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо державної підтримки дитячих центрів “Артек” і “Молода гвардія” на період карантину. Документ передбачає, що держава викуповує 90% путівок “Артека” та “Молодої гвардії”, решту реалізують дитячі центри без залучення третіх осіб. Крім того, держава здійснює покриття витрат цих дитячих таборів на утримання об’єктів, оплату праці персоналу, податків та інших обов’язкових платежів, комунальних послуг, послуг зв’язку, дератизації, дезінфекції, вивезення твердих побутових відходів, придбання паливно-мастильних матеріалів під час карантину.

Також повідомляли Як отримати кошти замість «Пакунку малюка»: роз'яснення Мінсоцполітики

Зазначимо: справу, яку відкривали проти Порошенка через Томос, закрили.

Читайте також:Гарні новини