Політика
31 липня 2020
Зеленський хоче зробити державними основні релігійні свята мусульман, юдеїв та християн
Опрацювати це питання уряд має разом з Всеукраїнською радою церков, Українським інститутом національної пам’яті та релігійними організаціями
news-image
Президент Володимир Зеленський доручив уряду подумати над тим, щоби надати основним релігійним святам різних конфесій статус державних.

Про це повідомляє прес-служба глави держави, пише «Є!».

Так, Зеленський доручив Кабміну «опрацювати питання» надання державного статусу таким релігійним святам: Рамазан-Байрам, Курбан-Байрам, Песах, Рош-Гашана, Ханука, Великдень християн західного обряду та іншим.

Опрацювати це питання уряд має разом з Всеукраїнською радою церков, Українським інститутом національної пам’яті та релігійними організаціями.

Рамазан-Байрам — Свято розговіння, одне з двох головних свят мусульман, йому передує 30-денний піст. Увесь день — від світанку до заходу Сонця — мусульманам заборонено пити, їсти палити, розважатися. Однак все це дозволяється після заходу Сонця і до світанку.

Курбан-Байрам — одне з двох головних мусульманських свят, під час його святкування мусульмани мають принести у жертву тварину — вівцю, корову або верблюда — і окропити її кров’ю землю (не асфальт чи каміння).

Як стало відомо раніше, Леонід Кравчук погодився очолити українську делегацію в ТКГ по Донбасу

Читайте також: Колишня дача Януковича на Азовському морі стала військовою базою