Суспільство
1 серпня 2020
Який шоколад найкорисніший? Плюси і мінуси популярних солодощів
У шоколаді міститься багато корисних речовин, тому його помірне вживання не тільки не заборонено, але навіть рекомендується дієтологами
news-image

Питання про користь шоколаду в науковому середовищі обговорюється дуже активно і є неоднозначним. Противники цього продукту вказують на високий вміст цукру і широко поширені алергічні реакції, пише «Є!» з посиланням на ukrhealth.net.

Прихильники, посилаючись на численні дослідження, говорять про його користь для серцево-судинної системи, здатності знижувати рівень гормону стресу кортизолу, благотворну дію на нервову систему і метаболічні процеси. Крім того, що в шоколаді безліч корисних вітамінів і мікроелементів: А, В1, В2, В12, С і D, залізо, кальцій, магній.

 Незважаючи на протиріччя, всі фахівці сходяться на думці, що у вживанні шоколаду ключовими є два фактори – якість і кількість. Так, наприклад, не варто розраховувати на велику користь від шоколаду в складі якого є пальмова олія, або інші хімічні добавки. Користь шоколаду, в якому всього 30% какао, теж досить сумнівна.

Найкориснішим вважається гіркий шоколад з мінімальним вмістом цукру. Крім останнього, в складі повинні бути тільки какао-боби і какао-масло. Такий продукт по праву можна вважати корисним за умови, що його споживання обмежене. На сьогоднішній день безпечною нормою споживання гіркого шоколаду вважається 30-50 гр. в день в залежності від характеру діяльності і фізіологічних особливостей.

До речі, гіркий шоколад вважають найкращими солодощами для людей, що худнуть – одна часточка містить зовсім небагато цукру, зате принесе задоволення, підніме настрій і допоможе насититися вітамінами.

Як ми писали раніше, Укргідрометцентр дав прогноз на останній місяць літа

Читайте також: Дієтолог пояснила, як краще готувати й вживати м'ясо