Світ
3 серпня 2020
У Львові знімають фільм про українських дисидентів
Це спільний проєкт Українського інституту національної пам’яті та інтернет-видання “Історична правда”.
news-image

У Львові розпочалися зйомки документального фільму про українських дисидентів. Стрічку про Ірину Стасів-Калинець, Святослава Караванського та Миколу Руденка знімають в Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів “Тюрма на Лонцького”, інформує пресслужба УІНП.

Як зазначається, це спільний проєкт Українського інституту національної пам’яті та інтернет-видання “Історична правда”.

Саме у 2020 році виповнюється 100 років від дня народження Святослава Караванського та Миколи Руденка, а також 80 років, як народилася Ірина Стасів-Калинець. Герої фільму є представниками дисидентського руху – вихідцями з різних регіонів України: Ірина Стасів-Калинець — зі Львова, Святослав Караванський — з Одеси, а Микола Руденко — з  селища Юр’ївка на Донбасі.

Наразі у “Тюрмі на Лонцького” знято окремі сцени до трьох нарисів кінопроєкту. Очікується, що робота над фільмом завершиться до кінця серпня 2020 року.

До речі, Голлівуд вперше придбав український фільм: з'явився моторошний трейлер стрічки Let it snow.  Англомовне відео з'явилось на ютубі та одразу ж привернуло увагу користувачів мережі.

Раніше ми писали, що в Україні знімають поліцейську комедію «Бурштинові копи». У центрі сюжету "Бурштинових копів" опиниться життя патрульного Максима.

Читайте також:ТОП-10 комедій для перегляду на вихідні