Події
4 серпня 2020
Протест залізничників. Пряма трансляція
Пікетування Міністерства інфраструктури України.
news-image

Сьогодні в Києві розпочинається Всеукраїнська безстрокова акція протесту залізничників. Організатори акції: Вільна профспілка транспортників - ВПТ, Віталій Палій - Голова ППО "ОДЕ" Вільної профспілки південної залізниці, Олександр Скиба.

Кореспондент інфопростору «Є!» перебуває на місці подій і проводить пряму трансляцію.

О 9.30 колона залізничників вирушила від локомотивного ДЕПО Київ - Пасажирський (Петра Кривоноса, 4) до Міністерства інфраструктури (майдан Петра Кривоноса - вул. Ползунова - Повітрофлотський проспект - проспект Перемоги 14).
Потім розпочалось пікетування Міністерства інфраструктури України.

Прийшло багато людей з різними плакатами. Виступаючі наголошують на своїх вимогах. 

Далі, в залежності від готовності влади вступити в перемовини із представниками трудових колективів залізничників щодо виконання їхніх умов, пікетування може буде продовжене біля Офісу президента, Кабміну, а також Державної служби з питань праці.

Наболіло те, що ті гроші які ми заробляємо активно розкрадають. Починаючи від маленьких начальників. Електровози працюють з 40-х років. Нових немає. Все працює з часів Радянського Союзу. з 2000 до 2004 року було просвітління при Кирпі. Далі тиша. Навіть при Януковичу проводили деякі ремонти та оснащення Укрзалізниці,а тепер все стало.

Всі сім членів правління та наглядової ради що зараз зробили? Не випустили жодного вагону навіть. Локомотиви в жахливому стані, вантажні розвалюються, ... Компашку закордонних піраній заслали для того, щоб знищити Укрзалізницю. Ніхто нічого не розуміє, а гроші отримують захмарні. Зараз активно розкрадають дизпаливо, але ніхто нічого не бачить, - каже активіст.

Мітингувальники просять міністра інфраструктури Владислава Криклія сприяти вирішенню проблем залізничників.

Антикризовий штаб підтримує протестувальників. Представник попереджає активістів, що багато політиків зараз буде користуватись даною ситуацією перед виборами, але активісти мають стояти до останнього. 

Обладнання вийшло з придатності три строки назад, все може просто завалитись. Це велика загроза для життя пасажирів. Також оплата праці не підвищується з 2014 року. Раніше отримував 500 доларів, а зараз 300 доларів", - каже працівник Укрзалізниці.

За словами активістів, зараз масово закривають лікарні для залізничників. 

Підтримують акцію протести просто пересічні громадяни, користувачі послуг.

Козятинські хлопці запустили флешмоб, підтримайте їх. Їх залякують але вони щиро захищають свої інтереси", - закликає  активіст

У своєму зверненні до органів влади Вільна профспілка залізничників закликає:

- замінити непрофесійний склад органів управління АТ «Укрзалізниця» на професійний, який має довіру і підтримку залізничників.

- Підвищити зарплати працівникам залізниці робітничих професій, інженерно-технічному персоналу, що виконує рядові функції управління, медпрацівникам залізничних лікувальних закладів.

- Усунути постійні порушення умов Галузевої угоди між Держадміністрацією залізничного транспорту та профспілками з боку керівництва «УЗ».

- Зупинити процес ліквідації залізничних медичних закладів, в яких діє своя система профілактики та лікування профзахворювань працівників залізниці.

- Зобов’язати Держслужбу з питань праці перевірити на предмет дотримання законодавства комунальних підприємств «Київпастранс» (м. Київ), «Транспорт» (м. Кам’янське), «Міський тролейбус» (м. Кривий Ріг).

- Провести перемовини за участю усіх профспілок залізниці.

Люди очікують на представників Міністерства. До них поки ніхто не вийшов. Зараз активісти йдуть обідати і повернуться на місця. Якщо сьогодні не відбудеться діалогу з владою акція буде безстроковою.

У разі ігнорування порушених у зверненні питань, профспілкові організації ВПЗУ 4 серпня 2020 р. проведуть пікетування будівель Офісу президента України, Кабінету міністрів, Міністерства інфраструктури, Державної служби України з питань праці. 

Також проходив мітинг громадських організацій проти корупції у владі Києва.Раніше писали про акцію "Ні – роззброєнню армії". Пряма трансляція.

Зазначимо. що у Києві проходила акція протесту проти карантинних заходів.

Читайте також:Нардеп показала «захмарні прибутки» членів наглядової ради Укрзалізниці