Україна
5 серпня 2020
Шахти Львівщини хочуть відкрити для туристів-екстремалів
Багато ж туристів шукають справжніх експериментів, нових емоцій, цікавляться процесами виробництва.
news-image

На Львівщині планують створити екскурсійні маршрути місцевими шахтами для приваблення індустріальних туристів.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної адміністрації. 

Зазначається, що мають намір запропонувати мандрівникам індустріальний туризм. Адже багато ж туристів  шукають справжніх експериментів, нових емоцій, цікавляться процесами виробництва.

Зокрема фахівці спустилися у гірничі виробки шахти “Лісова” підприємства “Львіввугілля”, що в селі Сілець. Глибина копальні – 530 метрів.

Там оглянули виробки, обладнання, поспілкуватися з шахтарями. Переконалися, що створення екскурсійних турів у шахту – цілком реально. На території можна було б навіть створити музей з експозиціями, сувенірну продукцію і бренд.

Окрім того, у містечку Червоноград на Львівщині також є чудові сакральні об’єкти – церква Святого Володимира та монастир Святого Юра. Вражає також Палац Потоцьких – видатна пам’ятка архітектури середини ХVІІІ століття.

Як стало відомо, в Україні побудують високогірний спортивно-туристичний комплекс. Він отримає назву “Боржава” та буде розташований на найдовшій полонині Закарпаття. Боржава - це гірський масив на Полонинському хребті в Українських Карпатах, між річками Віча і Рікою.

Також ми писали, що у Києві з'явиться віртуальний музей Івана Франка. Реалізація такого проєкту допоможе актуалізувати постать І. Франка в суспільстві, популяризуватиме історико-культурне надбання в Україні та за кордоном, сприятиме збереженню культурної спадщини Івана Франка і його родини.

До речі, Хмельницький музей виграв 300 тисяч гривень на ребрендинг. Осучаснення закладу стало можливим завдяки перемозі проєкту музейників у конкурсі від Українського культурного фонду.

Варто нагадати, що у Франківську відкривають перший в країні музей спорту. Перший в Україні музей спорту відкривають у Івано-Франківську на базі крайової організації фізкультурно-спортивного товариства Україна.

Читайте також:На Вінниччині створять “Сад каміння” за 275 тисяч гривень