Україна
6 серпня 2020
Дайджест головних новин за 6 серпня
Читайте про найголовніші події дня, 6 серпня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 6 серпня.

За добу зафіксовано 1318 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19

В Україні зафіксовано 1318 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Про це повідомляє МОЗ.

06 серпня (станом на 9:00) в Україні 76 808 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1819 летальних, 42 524 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 1318 нових випадків. Загалом проведено 1 116 641 тестування методом ПЛР. Усього за добу одужало 997 пацієнтів.

Олег Татаров став заступником голови Офісу президента 

Олега Татарова призначили заступником голови Офісу президента. Указ про призначення №310/2020 підписав Володимир Зеленський.

На своїй посаді Татаров куруватиме правоохоронний напрямок роботи Офісу президента, а також займатиметься проблемами, пов’язаних із правозахисною та антикорупційною діяльністю.

Нацбанк оприлюднив скільки грошей заробітчани переказали в Україну з початку року 

За попередніми оцінками Національного банку України, у січні – червні 2020 року обсяг приватних переказів офіційними та неформальними каналами становив: в Україну з-за кордону – 5 365 млн дол. США в еквіваленті; з України за кордон – 246 млн дол. США в еквіваленті.

“Нижче – ми проаналізували перекази через системи переказу коштів. Тобто без переказів, здійснених на банківські рахунки або через карткові платіжні системи чи поштові відділення”, – наголосили в НБУ.

Суд по Сергію Стерненку. Пряма трансляція

Сьогодні, 6 серпня відбувається судове засідання у справі Сергія Стерненка.  Шевченківський районний суд Києва розглядатиме питання продовження йому домашнього арешту на термін 2 місяці. Судді Марині Антонюк запропонували або взяти самовідвід, або продовжити засідання. Але в підсумку вона сказала Стерненко, що буде розглядати заяву про відвід, якого не було. Суддя сприйняла слова Стерненка і його захисту як вимогу щодо відводу. Наразі триває перерва у судовому засіданні.

Поборів з батьків на засоби дезінфекції у навчальних закладах не повинно бути, - заступник голови КМДА 

Валентин Мондриївський, заступник голови КМДА наголосив, що жодних поборів з батьків на засоби дезінфекції у навчальних закладах не має бути

Місто має можливості забезпечити усім необхідним. Через місяць новий навчальний рік і разом з Департамент освіти і науки Києва , Olena Fidanian активно готуємося. На нараді з головами районних державних адміністрацій ще раз наголосив, що медичний огляд педагогів - функція міста!", - пише заступник голови КМДА.

Валентин Мондриївський акцентував увагу на тому, що місто має можливості забезпечити усім необхідним.

Уляна Супрун: «Знецінення мови — улюблений інструмент у гібридній війні росіян» 

Чи чули ви колись байки про те, що українську мову нібито вигадали штучно? Про це запитує Уляна Супрун на власній сторінці в фейсбук

За словами екс-міністерки, Людям при здоровому глузді може здатися, що навіть говорити серйозно про відверті нісенітниці немає потреби. Однак, російська пропаганда та здоровий глузд — це два паралельних всесвіти. І у всесвіті, який створюють пропагандисти, доволі часто підіймають питання “штучності” української мови.

Зеленський заявив, що не має гарантій “перемир’я” на Донбасі 

Володимир Зеленський наразі не може дати ніяких гарантій стосовно тривалого збереження перемир’я на Донбасі, однак, він на це сподівається.

За словами Зеленського, за одну хвилину спрогнозувати успішність таких складних кроків неможливо. 

У житті можливо все. І ми боремося за те, щоб цей режим не порушувався. Але можливо. Це життя, ви все це розумієте. Якби все залежало лише від нашого боку, я впевнений, що це був би зараз принциповий режим тиші. І ми би перейшли до наступних етапів закінчення війни. Тому це діалог на декілька годин про принципи порушення режиму тиші. Там багато питань, проблем”, – зазначив президент.

 

Нагадаємо, апеляційний суд скасував рішення про арешт колекції картин Порошенко. Київський апеляційний суд скасував арешт колекції картин колишнього Президента Петра Порошенка.

Як стало відомо, Міністерство інфраструктури України підготувало законопроєкт для водіїв таксі. За оцінками експертів МІУ, обсяг ринку внутрішніх перевезень таксі становить близько 40 млрд. грн на рік (у тому числі ринок інформаційних послуг з організації перевезень — близько 4 млрд. грн).

До речі, в Україні запрацювала найбільша ТЕС на лушпинні соняшника. Найбільша в Україні ТЕС «Аякс — Дніпро» на біомасі потужністю 16 МВт введена в експлуатацію у Дніпрі.

Читайте також:Кравчук пропонує надати Донецькій і Луганській областям статус ВЕЗ