Політика
4 березня 2015
США продовжили санкції проти Росії на рік
Європейський союз в січні 2015 року продовжив дію санкцій до вересня
news-image

Президент США Барак Обама підписав указ, який дозволяє американській владі вводити санкції проти Росії до 6 березня 2016 року, повідомляється на сайті Білого дому.

Указ Обами зберіг режим надзвичайного стану, який ввели в США 6 березня 2014 року через "спроби підірвати демократичні процеси в Україні, порушити її суверенітет і територіальну цілісність". Події в Україні, за словами Обами, продовжують створювати "незвичайну і екстраординарну загрозу для національної безпеки і зовнішньої політики США", пише Є | Єдність.інфо з посиланням на Сноб.

Обама зазначив, що в силі повинні залишитися всі укази про введення санкцій проти російських громадян і компаній. У силі залишаться персональні санкції проти низки високопоставлених росіян, яким заборонено відвідувати США.

Також будуть діяти санкції проти енергетичних, гірничодобувних, металургійних і машинобудівних компаній Росії. Крім того, збережена заборона на надання послуг мешканцям Криму, введена в грудні 2014 року.

Крім США санкції проти Росії ввели Євросоюз, Канада, Австралія, Норвегія, Японія. Європейський союз в січні 2015 року продовжив дію санкцій до вересня.