Резонанс
7 серпня 2020
НАЗК перевірить декларації судді і прокурора, що можуть бути причетні до спроби рейдерського захоплення
Справу про спробу рейдерського захоплення "Семок" розслідує Державне бюро розслідувань
news-image

Суддя і колишній прокурор, котрих працівники підприємства-виробника "Семок" вважають причетними до спроби рейдерського захоплення компанії, потрапили в поле зору Національного агенства з питань запобігання корупції. НАЗК перевірить їхні декларації. Таку відповідь отримали представники виробника, які надсилали інформаційний запит, пише «Є!»  з посиланням на society.comments.ua.

Йдеться про суддю Зарічного районного суду міста Сум О.Капкіна та колишнього першого заступника прокурора Сумської області О.Рубана. Саме вони, як вважають представники компанії, причетні до рішення про арешт майна "Семок". Варто зауважити, що згодом це рішення було скасоване в суді вищої інстанції. Виробник снеків заявив, що ніяк не причетний до справи, в рамках якої був накладений арешт. Там намагаються домогтися покарання для тих, хто таким чином хотів захопити підприємство. 

До слова, прокурора О.Рубана з органів прокуратури уже звільнили - наприкінці липня 2020 року. Відповідний наказ видала генпрокурор Ірина Венедіктова. Справу про спробу рейдерського захоплення розслідує ДБР.

Причиною звільнення Рубана стали звинувачення в спробі рейдерства та тиску на суд, заявили тоді представники компанії-виробника "Семок".  Прізвище судді О.Капкіна, стверджують, також згадувалося у резонансних справах, які відбувалися у Сумській області.

також читайте: Новий закон може позбавити захисту від рейдерів мільйони українців

Читайте також:Аваков назвав «кримінальну столицю» України