Події
8 серпня 2020
Уряд припиняє роботу КПВВ з Кримом та Севастополем: виїзд та в'їзд заборонений з 9 до 30 серпня
З 8:00 9 серпня до 8:00 30 серпня тимчасово припиняється робота контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Криму й Севастополя та виїзду з неї
news-image
Кабінет міністрів тимчасово припинив роботу контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і Севастополя та виїзду з неї. Пов'язано це з погіршенням ситуації з коронавірусом.

Про це повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов, пише «Є!».

Таким чином, з 8:00 9 серпня до 8:00 30 серпня тимчасово припиняється робота контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Криму й Севастополя та виїзду з неї.

Попри припинення роботи КПВВ, перетин дозволяється, якщо ви:

  • проживаєте в Криму або Севастополі, а також там ваш транспорт чи інше майно. Тоді вам можна на в’їзд;
  • проживаєте за межами Криму чи Севастополя, але дали згоду на самоізоляцію з використанням сервісу «Дій вдома» з моменту перетину КПВВ на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї;
  • мета вашої поїзди — забезпечення захисту національних інтересів або через виконанням міжнародних зобов’язань;
  • представник дипломатичних установ та гуманітарних місій, що виїжджають з Криму і Севастополя.

Виїзд з Криму і Севастополя інших категорій іноземців та осіб без громадянства можливий лише за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

А ось виїзд з цих територій та в’їзд на неї громадян України за наявності підстав гуманітарного характеру здійснюється за рішенням голови Державної прикордонної служби за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

З чим пов'язане таке рішення уряду?

Це обумовлено дорученням президента Володимира Зеленського до уряду, щоб той переглянув режим роботи КПВВ В’їзду на тимчасово окуповану територію Криму і міста Севастополя. 

На думку української влади, може відбуватися заниження реальних показників захворюваності на COVID-19.

Річ у тім, що в Україні за минулу добу, 7 серпня, коронавірусне захворювання підтвердили у рекордної кількості людей — 1 489. Важливо те, що рекордну кількість хворих в Україні фіксують вже чотири доби поспіль.

Раніше стало відомо, що представник компанії, яка забрала ванти з Подільського моста, спростував крадіжку і заявив про обшуки

Читайте також: У Telegram злили персональні дані 7 тисяч військових – Офіс омбудсмена