Суспільство
10 серпня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Представлено перший трейлер українського мультфільму «Гулівер повертається»

У мережі з’явився перший трейлер повнометражного анімаційного фільму "Гулівер повертається". Ролик опубліковано на Youtube-каналі компанії B&H Film Distribution, яка займається дистрибуцією картини. За сюжетом Гуллівер отримує листа з проханням про допомогу і негайно вирушає до Ліліпутії. Несподівано мандрівник опиняється у центрі дивовижних подій разом із вірними друзями – Марсі, Фрелоком та мишеням Пі. На компанію чекають карколомні випробування, підступні вороги і відчайдушні погоні.

Стала відома дата запуску першої в світі 6G-мережі

Слідом за публікацією звіту, що демонструє реальну швидкість роботи 5G-мереж в країні, уряд Південної Кореї поділився планами з розгортання наступного покоління базових станцій. Більш того, керівництво країни вже визначилося з попередніми термінами запуску 6G-мереж. Згідно з опублікованою виданням Business Korea інформацією, до 2026 року уряд Південної Кореї планує почати пілотний проект із запуску 6G-мереж. Його комерціалізація запланована на 2028 — 2030 роки.

Укрзалізниця відновила зупинку поїздів у Луцьку та Тернополі

У зв’язку з послабленням карантинних заходів Укрзалізниця відновила зупинку поїздів далекого сполучення у Луцьку та Тернополі. Також повідомляється, що з 10 серпня буде відновлено зупинку усіх приміських поїздів, що курсують через Луцьк та Тернопіль. Потяги у цих містах зможуть зупинятися завдяки тому, що тут пом'якшили умови карантину через коронавірус. Також тепер можна буде купити квитки на ці поїзди, як в касах залізничних вокзалів, так і онлайн.

В Україні збільшать мінімальну зарплату: в Раді з'явився текст закону

У Верховній раді з'явився текст законопроекту №3963 авторства президента Володимира Зеленського щодо підвищення мінімальної зарплати в Україні. У разі прийняття мінімалку можуть підвищити до 5 тисяч гривень. Зокрема, проект пропонує збільшити мінімальну зарплату на 5,86% до 5 тисяч гривень з 1 вересня.

Освітян преміюватимуть за дистанційне навчання

Керівникам закладів освіти нададуть право у межах затвердженого кошторису платити своїм працівникам надбавки. Про це йдеться у відповіді МОН щодо встановлення стимулюючих виплат освітянам. Викладачам, яких переведуть на дистанційний графік, виплачуватимуть зарплату з розрахунку, встановленого при тарифікації. Окрім цього, в МОН наголосили, що зараз фінансування освіти становить 5,9% від валового внутрішього продукту

У Канаді українська співачка Марічка Марчик створює онлайн-енциклопедію старовинних українських народних пісень.

У Гайсині на Вінниччині створять креативну зону відпочинку “Сад природніх та рукотворних каменів” вартістю 275 тисяч гривень. Завершити роботи планують до кінця цього року.

У столиці Мадриді площу, на якій розташоване посольство України в Іспанії, назвали ім'ям Лесі Українки.

Читайте також:Полтавчанин створив копію електричного пікапа Tesla