Суспільство
10 серпня 2020
Вакцина проти коронавірусу може бути готова до кінця року - єврокомісар
Минулого тижня міністр охорони здоров'я Італії Роберто Сперанца зробив аналогічний прогноз.
news-image

Єврокомісар з питань охорони здоров'я Стелла Кіріакідес вважає, що вакцина від коронавірусу може бути готова вже в кінці цього або на початку наступного року.

Про це вона сказала в інтерв'ю німецькій діловій газеті Handelsblatt, повідомляє "Європейська правда".

"Хоча робити прогнози наразі ризиковано, у нас є хороші ознаки того, що перша вакцина буде доступна в кінці цього або на початку наступного року", - сказала Кіріакідес.

Минулого тижня міністр охорони здоров'я Італії Роберто Сперанца зробив аналогічний прогноз. 

Нагадаємо, Єврокомісія попередньо домовилася про закупівлю 300 млн доз потенційної вакцини від коронавірусу, що розробляється компанією Sanofi-GSK.

Ще раніше, у червні, Німеччина, Франція, Італія і Нідерланди підписали перший контракт як мінімум на 300 мільйонів доз вакцин від коронавірусу. Контрактним партнером є фармацевтична компанія AstraZeneca.

Як ми писали, Британія підписала угоду на 60 мільйонів доз потенційної вакцини від коронавірусу. Вакцинація повинна початися вже в першій половині наступного року, заявили в Міністерстві у справах бізнесу, енергетики і промислової стратегії.

Нагадаємо, вакцина від коронавірусу може з’явитися в середині 2021 року, - ВООЗ. На цей час понад 20 потенційних вакцин перебувають на стадії клінічних випробувань.

До речі, головний санітарний лікар назвав орієнтовну вартість вакцини від Covid-19. За словами Віктора Ляшка, треба 100% вакцинувати все населення України, але, звісно, будуть певні обмеження.

Читайте також:На Заході закликають розпочати масову вакцинацію від коронавірусу