Суспільство
11 серпня 2020
Названо найсприятливіше місце для поширення COVID-19
Паби та бари створюють ідеальне середовище для поширення коронавірусу.
news-image

Паби та бари створюють ідеальне середовище для поширення коронавірусу і несуть навіть більший ризик для зараження, ніж літаки.

Такого висновку дійшли британські вчені, вивчивши спалахи цієї інфекції в британському місті Престон. Там, зокрема, власників приватних пабів і барів звинуватили у зростанні випадків захворюваності на COVID-19, передає Science Focus, пише Обозреватель.

Зазначається, що люди, які разом розпивають напої в закритому пабі, потенційно піддаються накопиченню заражених частинок через погану вентиляцію. А також через постійні розмови між відвідувачами, які часто говорять голосніше, щоб їх можна було почути через шум у приміщеннях.

Після спалахів коронавірусу в Престоні, йдеться в матеріалі, в місті одразу ввели заборону на відвідування таких закладів та інші обмеження для жителів. Адже, стверджують вчені, найбільш поширеним методом передання у Великобританії, ймовірно, є саме "розмовний контакт".

"Якщо приміщення погано вентилюється, повітря, повне вірусів, нікуди не дінеться. Воно залишатиметься там, поки вірус не висохне і з часом не помре", – пояснив почесний доцент респіраторних наук в Університеті Лестера, доктор Джуліан В. Тан.

Він додав, що під час сміху люди виробляють багато повітря. Тож, коли хтось із компанії у пабі жартує, інші піддаються масовому впливу повітря, яке видихається через сміх довкола них. У випадку з COVID-19 це і призводить до стрімкого поширення вірусу.

Нагадаємо, у Європі почалася друга хвиля коронавірусу, кордони знову можуть закрити. Через низький рівень колективного імунітету проти коронавірусу, люди будуть продовжувати активно інфікуватися ще як мінімум рік.

Як ми писали, Єгипет посилив правила в'їзду для туристів. За межі курортів дозволяє в'їзд лише за наявності негативного ПЛР-тесту.

До речі,  медичний експерт висловив думку, що судячи з кількості забав, ми всі швидко потрапимо у червону зону, а можливо дуже червону. Лікар радить радіти життю, відпочивати, мріяти, гуляти. Це все можна зробити без масових гулянь і з головою.

Читайте також:За 5 серпня зафіксовано новий антирекорд щодо захворюваності на коронавірусну хворобу