Київ
11 серпня 2020
Ще на двох вулицях Києва облаштували смуги руху для велосипедів
У новій схемі організації дорожнього руху була надана перевага громадському транспорту та велосипедній інфраструктурі.
news-image

У столиці на вулицях Бастіонній та Стрілецькій запровадили нові схеми організації дорожнього руху та влаштували смуги для руху велосипедів. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

«На вулиці Бастіонній велосипедисти отримали для руху повноцінну смугу завширшки 1,5 метри. Для безпечного руху велотранспорту смуга з обох сторін вулиці відділена смугою безпеки», – зазначив Олександр Густєлєв.

За словами заступника голови КМДА, через велику кількість припаркованих біля ботанічного саду автомобілів на вулиці Бастіонній постійно утворювались затори.

У новій схемі організації дорожнього руху була надана перевага громадському транспорту та велосипедній інфраструктурі.

Для зменшення заторів облаштували розворотне напівкільце та передбачили додаткові 44 місця тимчасового паркування автомобілів, із яких 4 місця – для осіб з інвалідністю.

«Зміни в організації дорожнього руху, 27 нових місць для паркування автомобілів та велосмуга з’явились і на вул. Стрілецькій. Нова велосмуга поєднала вже існуючі велосмуги на вул. Ярославів Вал і вул. Рейтарській. Тож тепер велосипедисти можуть безпечно розвернутись, щоб їхати у зворотному напрямку – у бік Львівської площі. Зазначу, що наразі вже розпочалися роботи з облаштування наступної велосмуги – на вул. Олеся Гончара. Ця велосмуга також поєднається в єдину систему велоінфраструктури столиці», – підкреслив Олександр Густєлєв.

Як стало відомо, у світі виник дефіцит велосипедів. Онлайн-продажі велосипедів у Франції підскочили на 350% в квітні на тлі поширення коронавірусу в Європі.

Нагадаємо, мер столиці підписав розпорядження про будівництво велосипедної доріжки в одному з районів Києва. Текст розпорядження було підписано 26 червня. Будівництво велосипедної доріжки планується на Набережному шосе від Поштової площі до моста імені Є. О. Патона. На роботи з міського бюджету виділять до 184 млн 232 тис. 494 грн.

Також ми писали, що велосмуга, що сполучить Ірпінь з Києвом, має з’явитися вздовж «Новоірпінської траси» автомобільної дороги Р-30. Згідно з договором, завершити будівництво мають до кінця червня.

Читайте також:Між Україною та Румунією запрацювала поромна переправа