Суспільство
12 серпня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Обсерваторію на горі Піп Іван перетворять на театральний майданчик

На декількох майданчиках будівлі колишньої астрономічної обсерваторії на горі Піп Іван зіграють відому виставу “Нація” Марії Матіос. Дійство влаштують актори Івано-Франківського драмтеатру, а постановка буде транслюватись онлайн. 

За задумом ініціаторів спецпроекту, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Івано-Франківського драматичного театру імені Івана Франка, перша вистава “Недосяжна нація” стане своєрідним спіритичним сеансом для України. 

Між Україною та Румунією запрацювала поромна переправа

У понеділок, 10 серпня, відбувся запуск поромного сполучення «Орлівка-Ісакча» на українсько-румунському кордоні.

Зазначається, що зміна прикордонних нарядів, після отримання наказу на охорону державного кордону, вперше приступила до виконання завдань в пункті пропуску через державний кордон на території товариства з обмеженою відповідальністю «Поромний комплекс Орлівка».

Львівські трансплантологи отримали премії за унікальні операції

54 медичних працівники лікарні швидкої медичної допомоги Львова, які були задіяні в операціях з трансплантації серця та двох нирок, отримають від міста матеріальну допомогу в розмірі 10 тис. грн кожен.

Відповідне рішення було затверджене на виконавчому комітеті Львова. Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Власники малого бізнесу зможуть отримати 500 000 гривень на розвиток своєї справи 

В Україні 6 серпня стартував «Бізнес-трамплін» — проєкт ROZETKA та Visa з підтримки малого бізнесу. Головний приз — 500 000 гривень на розвиток власної справи. Крім того, 30 учасників проєкту отримають комунікаційну підтримку, а топ-10 стануть героями спецвипуску Fedoriv Vlog.

Подати заявку на участь до 13 серпня може будь-який представник українського малого бізнесу в галузі виробництва товарів, надання послуг або сервісу.

У Львові розробляють перший мобільний додаток з українською класичною музикою

У Львові працюють над розробкою першого в Україні музичного мобільного додатку з українською класичною музикою

Зазначається, що творці –  музична агенція Collegium Management разом з Львівським органним залом  (зокрема в особах Івана Остаповича, Тараса Демка та Володимира Ольшанського) – мають на меті зібрати найкращі та найцікавіші зразки забутої української класики  і зробити їх доступними слухачам як в Україні, так і за кордоном.

Стартували зйомки українського трилера “Між нами”

У Києві стартували зйомки психологічного трилера “Між нами”. Історія про сімейні стосунки і секрети, які їх руйнують. Тут – і тема повернення з війни, і протистояння батьки-діти, і проблема наркозалежності та насильства.

Як повідомляється, фільм став переможцем 11 пітчингу Держкіно і отримав 100% фінансування в розмірі близько 11 млн. грн. За жанром стрічка – психологічний трилер.

Полтавчанин створив копію електричного пікапа Tesla

Полтавець Ілля Крамер півтора року працював над своєю версією американського електрокара Tesla зі свого старого мікроавтобуса. Зазначається, що полтавчанин повністю розібрав автобус, створив проект нового авто, придбав метал, скло, затонувати його і прикрасив.

Ілля Крамер розповів, що ідея виникла, коли всі ми побачили в Інтернеті, як Маск створив таке диво.

 

Нагадаємо, за словами Путіна, вчора вранці вперше у світі зареєстрована вакцина проти нової коронавірусної інфекції. Він додав, що щеплення від COVID-19 зробила одна з його дочок, але не уточнив про яку саме з двох його доньок йдеться

До речі, чим чоловічий мозок відрізняється від жіночого: нове дослідження. Експерти з Китаю вивчили МРТ понад 2000 осіб, які погодилися взяти участь в експерименті, і представили нове дослідження про чоловіків і жінок.

Як стало відомо, кожен третій українець хоче відкрити свій бізнес, - опитування. Згідно з дослідженням, українці прагнуть підвищити свій матеріальний рівень.

Читайте також:Найкращі фільми про Білорусь для перегляду на вихідні