Україна
11 серпня 2020
Чи дійсно українська домашня кухня корисна для здоров'я
Експерт радить звернути увагу не тільки на традиційні борщ, котлети, крученики, бограч, а й на напівзабуті українські страви
news-image

Які головні продуктові міфи існують в Україні - на цей і багато інших актуальних питань в нашому інтерв'ю відповів ведучий нового ток-шоу "Гарне здоров'я" на телеканалі "Інтер" Олександр Лук'яненко, пише «Є!».

Експерт запевняє: головний продуктовий міф - те, що домашня кухня нібито завжди корисніша.

Через те, що ми довгий час жили в умовах дефіциту, у нас до сих пір на столі залишився жирний холестериновий набір продуктів. Я дуже люблю українську кухню. На мій погляд, вона не менш смачна, ніж французька. Але європейці вже придумали, як зробити свою кухню менш небезпечною для здоров'я, виключивши зайві жири. У нас же деякі поєднання продуктів, на жаль, зовсім не корисні. І улюблена домашня їжа, в якій переважає все смажене, жирне, калорійне - найкоротший шлях до лікаря", - вважає Лук'яненко, який віддає свою перевагу середземноморській кухні з великою кількістю риби і морепродуктів.

Експерт радить звернути увагу не тільки на традиційні борщ, котлети, крученики, бограч, а й на напівзабуті українські страви.

Наприклад, у випуску про юшку шеф-кухар поділився рецептом козацької "Щерби". Скажу одне, якщо це блюдо правильно приготувати, вийде нітрохи не гірше французької кухні. Таким національним рибним супом не соромно пригощати навіть іноземців. А про нього практично ніхто не знає", - говорить Лук'яненко.

Також читайте: Що станеться з серцем, якщо часто пити енергетики

Читайте також:У Чорногорії потік туристів впав на 92% через коронакризу