Події
12 серпня 2020
Олег Сенцов: «Уся проросійська та екс-регіональна шваль проштовхує реванш, продовжуючи дискредитувати патріотів та активістів»
Сашку Кольченку за участь у акції протесту під стінами посольства Білорусі присудили 40 годин виправних робіт.
news-image

Сашку Кольченку, справжньому патріоту України, за участь у акції протесту під стінами посольства Білорусі присудили 40 годин виправних робіт.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук Олег Сенцов, український кінорежисер, сценарист, громадський активіст.

Я вчора пізно вночі повернувся додому і мабуть ще не прокинувся. Ми що, вже живемо у Росії чи у Білорусі? Відкритий суд, на який не пустили нікого з преси. Міліцейські (це не помилка друку) лживі протоколи, які не відповідають дійсності, зафіксованій на відео", - обурюється Сенцов.

Сенцов переконаний, що суддя точно знала кому виносить вирок.

Суддя, яка ідентифікувала Сашка та точно знала кому виносить вирок. І це був тільки перший суд за нібито хуліганку, а ще буде другий за злісну непокору співробітникам міліції (це знов не помилка друку). Це гнила правоохоронна і судова система яку ніхто не реформував та не планує реформувати показує своє справжнє обличчя і вже не ховається. Уся проросійська та екс-регіональна шваль проштовхує реванш, продовжуючи дискредитувати патріотів та активістів. Але вони дуже помиляються стосовно нашого терпіння!", - пише Сенцов.

Нагадаємо, як розповів Володимир Омелян, події в Білорусі вкотре підтверджують просту тезу - жоден диктатор не готовий до демократичних виборів». Україна може і повинна стати центром Центрально-Східної Європи, а далі все піде за нашим сценарієм.

До речі, штаб Світлани Тихановської повідомив, що вона перемогла на 20 виборчих дільницях в Мінську. Напередодні ввечері після оприлюднення даних державного екзитполу Тихановська сказала, що не збирається визнавати офіційні результати виборів.

Як ми писали, 9 серпня у Білорусі пройшли вибори президента. Білоруси стояли у чергах, щоб проголосувати. За інформацією правозахисного центру "Вясна", станом на 3:00 ночі 10 серпня, більш як 140 осіб були затримані силовиками в ході протестів у різних частинах Білорусі. Зазначається, що заарештованих може бути набагато більше.

Читайте також:Тіхановська записала два відеозвернення до білорусів. На одному вона (ймовірно) з аркуша читала заклик поважати закон