Україна
12 серпня 2020
Українців - найбільше серед осіб, яких вислали з Німеччини минулого року
Найбільше рішень про вислання було ухвалено щодо осіб походженням з України - 1252 випадки. На другому місці у списку Албанія (1220 випадків) та Сербія (828 випадків).
news-image

Українці становлять найбільшу частку серед осіб, яких вислали з Німеччини у 2019 році.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Deutsche Welle, про це йдеться у відповіді МВС Німеччини на запит фракції Лівої партії у Бундестазі. Цю інформацію оприлюднило німецьке видання Neue Osnabrücker Zeitung (NOZ).

Всього рішення про вислання у 2019 році були ухвалені щодо 11 081 іноземця. Порівняно з 2018 роком, коли було ухвалено 7408 подібних рішень, це майже удвічі більше.

Найбільше рішень про вислання було ухвалено щодо осіб походженням з України - 1252 випадки. На другому місці у списку Албанія (1220 випадків) та Сербія (828 випадків). 

Особи, щодо яких було ухвалене рішення щодо вислання, повинні виїхати з Німеччини та позбавляються права в’їзду. У разі невиконання вимоги про виїзд застосовується примусова депортація.

У фракції "Лівих" Бундестагу розкритикували збільшення кількості випадків вислання іноземців з Німеччини. Речниця політичної сили з питань внутрішніх справ Улла Єльпке (Ulla Jelpke) виступила за скасування відповідних рішень.

На її думку, для багатьох іноземців Німеччина вже десятиліттями є центром їхнього життя, а вислання вирве цих людей з їхнього соціального оточення. "Це жорстоко і неправильно", - заявила Єльпке у коментарі NOZ.

Як стало відомо, з 7 серпня в Україні почнуть брати з пасажирів авіарейсів додатковий збір. Відповідна норма передбачена змінами до Повітряного кодексу, які набули чинності. Згідно з документом, державний авіаційний збір за кожного пасажира, який подорожує в межах України, становить _4,5, на міжнародних рейсах

А ось дві третини (66%) українців цього літа не збираються і не були у відпустці. Згідно з даними дослідження, 16% опитаних вже були у відпустці влітку 2020 року, ще 18% - планують його на це літо

Як ми писали, власники малого бізнесу зможуть отримати 500 000 гривень на розвиток своєї справи. Десятьох фіналістів визначить всеукраїнське голосування.

Читайте також:Акція солідарності з білоруським народом. Пряма трансляція