Політика
14 серпня 2020
Сергій Шахов: «Я не підтримую появу Кравчука в ТКГ по Донбасу»
Кореспондент інфопростору «Є!» поспілкувався із Сергієм Шаховим, українським політиком, громадським діячем, народним депутатом України під час протесту за проведення місцевих виборів на Донбасі та врегулювання конфлікту.
news-image

Кореспондент інфопростору «Є!» поспілкувався із Сергієм Шаховим, українським політиком, громадським діячем, народним депутатом України від партії "Наш Край", під час протесту за проведення місцевих виборів на Донбасі та врегулювання конфлікту.

Кор.: Чому сьогодні Ви вимагаєте відставки губернаторів?

Сергій Шахов: Перш за все тому, що губернатори вчинили у мирній Україні війну, у 18 громадах. Вони відміняють демократичні вибори, які люди на Донбасі чекали 5 років. Люди хочуть змін, майбутнього для своїх дітей. Люди хочуть довіри до влади та нормально будувати нашу країну. А чиновники цього чомусь не хочуть, вони хочуть грабувати.

Я уже сказав, що у Сєвєродонецьку на рахунках 200 млн грн завела людина, яка взагалі не знає, куди вона потрапила, у Лісічанську - 67 млн грн, туди поставили голову ЦАК, який також не знає, що йому робити. Також в Щастівській громаді 100 млн грн, а губернатор Гайдай вирішив їх просто вкрасти. В області нічого не робиться, це, що виділив сьогодні бюджетний комітет гроші на дорогу, ми проголосували за це. Так я написав 200 заяв, щоб ця дорога була побудована, а скільки ще вкрали грошей на цьому ніхто не знає.

Тому ми вимагаємо відставку Гайдая, адже він стоїть за смертями у пожежі, яка була нещодавно і де згоріли 85 гектарів лісу. Чому це сталося? Ліс був вирубаний, підпал був очевидний, а пожежники вчасно не поїхали, таким чином загинули люди. Хто за це має відповідати? Він голова адміністрації, він повинен розуміти, що не було пального , що треба відкрити скважини з водою. Цього не відбулося. І таких проблем багато. Я, як депутат від Донеччини, також вимагаю разом зі своїм народом відсторонення від посади голови адміністрації. І не лише відсторонення, а й розслідування, він ховається сьогодні за спиною президента, що він кум президента, ховається за спиною голови офісу президента, що він і його кум, тому в даній ситуації нам треба максимально включитися і добитися результату для Донбасу.

Кор.: Дякую. Ви як представник Донбасу, як Ви оцінюєте появу Леоніда Кравчука у ТКГ по Донбасу. Ви підтримуєте, те що він очолює зараз цю ТКГ?

Сергій Шахов: Ні, я цього не підтримую, є молоді політики з Донбасу, з народу, які знають, що там саме відбувається на Донбасі. Нам не потрібні кумівські домовленості, нам потрібен конструктив, і тому я вимагав багато разів і від Офісу Президента, і від Кабміну, Збройних сил, РНБО, щоб поставили туди нормальних людей, які там живуть і знають, що насправді там відбувається. На жаль, Леонід Кравчук хоча і освічений, фаховий політик, але коли він останній раз був на Донбасі? Він знає, що тут відбувається? У нього є інсайдерівська інформація? Немає. Тому він може бути представником по суті, а політики, які пройшли по мажоритарці, депутати. Я не можу кривити душею, що я можу бути заради того, щоб вирішити там питання. Для цього треба там бути, на Донбасі. Щоб вилікувати хворобу, треба спочатку поставити діагноз, а потім лікувати її. Ми знаємо, що робити з цією хворобою, а вони ні. Треба будувати, про що я постійно говорю. Якщо ми будемо жити в Україні, то швидко рухне та стіна.

Кор.: Тобто, Ви вважаєте, що Леонід Кравчук буде не досить ефективною людиною, яка очолює ТКГ?

Сергій Шахов: Я упевнений в цьому.

Кор.: Дякую Вам за відповіді.

Нагадаємо, сьогодні, 14 серпня, у Києві знову проходять протести. Під ОПУ у ці хвилини проходить акція за проведення місцевих виборів на Донбасі та врегулювання конфлікту

До речі, як вважає політичний експерт, виборці бачать у Пальчевському альтернативу старим політикам. Андрій Бузаров на своїй сторінці в Facebook розповів, кому йдуть голоси виборців, розчарованих у партії "Слуги народу".

Як стало відомо, серед опитаних Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 45% респондентів не схвалюють дії і заяви президента Володимира Зеленського після того, як за даними КМІС на вересень-жовтень 2019 року 64% опитаних в тій чи іншій мірі схвалювали дії і заяви президента Володимира Зеленського.