Суспільство
14 серпня 2020
Майже 20% українців вважають, що лікарям можна і треба додатково віддячувати
35,3% опитаних сказали, що їм доводилося особисто в лікарні або поліклініці доплачувати за прийом у лікаря або за медичну процедуру чи діагностику.
news-image

19,1% українців вважають, що лікарям можна і треба додатково віддячувати, щоб мати гарантію отримання якісної допомоги в майбутньому, свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова спільно з Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, пише Інтерфакс Україна.

Зокрема, на запитання, чи доводилося особисто опитаним упродовж минулого року в лікарні або поліклініці доплачувати за прийом у лікаря або за медичну процедуру чи діагностику, 35,3% відповіли, що доводилося, 22,8% - ні, 39,1% - не зверталися по такі послуги, а 2,8% не змогли відповісти.

На запитання, чи розділяють особисто респонденти думку, що лікарям можна і треба додатково віддячити, щоб мати гарантію отримання якісної допомоги в майбутньому, 19,1% відповіли, що можна і треба, 70,1% - ні, 10,8% не змогли відповісти на запитання.

Дослідження проведено з 3 по 9 липня 2020 року методом інтерв'ю face-to-face за місцем проживання респондентів. Було опитано 2 022 респонденти віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що представляє доросле населення за основними соціально-демографічними показниками.

Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Раніше ми писали, що Кабмін схвалив законопроект про підвищення прожиткового мінімуму до 4200 гривень. Кабінет міністрів України схвалив законопроект, який дасть змогу в подальшому підвищити прожитковий мінімум, за попередніми розрахунками, до 4200 грн на місяць.

До речі, підвищення пенсійного віку в Україні не є питанням завтрашнього дня, проте воно неминуче. Про це заявила глава комітету Верховної ради з питань соціальної політики Галина Третьякова (фракція "Слуга народу").

Нагадаємо, у квітні найбільше знизилась середня зарплата у сфері послуг. Якщо розглядати динаміку зміни середньої зарплати по регіонах, то найбільше падіння помічено у м. Києві - на 2712 грн.

Читайте також:Медикам та водіям «швидкої» мають підняти зарплати – Степанов