Суспільство
18 серпня 2020
Пандемія змінила людей назавжди - The Atlantic
Навіть якщо наша поведінка з часом повернеться до норми, наша ментальність може залишитися зміненою.
news-image

Протягом п'яти місяців пандемії експерти намагалися спрогнозувати, як вона змінить "інтер'єр внутрішнього життя" людей. The Atlantic спробував з'ясувати, наскільки ми станемо іншими, коли закінчиться час коронавируса, пише Дзеркало Тижня.

Як випливає з опитувань, перш за все, люди навчилися краще розуміти важливість ретельного миття рук. Більшість людей розповіли, що збираються зберегти свою нову гігієну і в майбутньому. Крім того опитані люди розповіли про те, що вони стали краще розуміти механізми поширення вірусів і знають більше про те, як захистити себе та інших.

У списку місць, які змушують тепер людей насторожитися, виявилися спортзали, концерти в приміщенні, громадські басейни і ресторани. Але незважаючи на те, що людям зараз здається, що пандемічні звички з ними назавжди, насправді вони можуть почати вести себе менш обережно, як тільки загроза зникне.

На думку автора, навіть якщо наша поведінка з часом повернеться до норми, наша ментальність може залишитися зміненою. Деякі люди, яких він опитував, розповідали про вплив пандемії на їх сновидіння, у інших змінилися погляди на соціальні контакти. Крім того, з'ясувалося, що люди будуть менше довіряти незнайомцям.

Схожим історичним прецедентом травматичної події, яка налякала американців і змусила їх вести себе по-іншому, була Велика депресія. Вона так сильно вплинула на поведінку людей через довгої тривалості кризи. Занадто довго людей закликали робити речі, які при інших обставинах їм не потрібно було б робити.

На думку експертів, коли ми живемо звичайним життям, то і не змінюємо свою поведінку. Нам потрібно певна подія, поштовх, який змусить нас відступити в сторону і подивитися на ширшу картинку.

Як ми писали, в Україні з 17 серпня змінився розподіл на карантинні зони відповідно до ситуації з коронавірусом. У Києві та ще дев’яти обласних центрах запроваджуються обмеження через поширення COVID-19. Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні Держкомісії з питань ТЕБ і НС 13 серпня, а сьогодні воно набуло чинності й діятиме протягом двох тижнів.

Нагадаємо, за словами Антона Ореха, "головне, що вакцину на тваринах перевірили. А російська людина - та ж скотина. Значить, можна». Журналіст вважає, що якщо Путін задіяв навіть такий ресурс, як сім'я, значить, для нього дуже важливо, щоб народ погодився, не боявся і навіть захопився сміливістю президента і його близьких.

До речі, усупереч карантину до Умані може прибути до 10 тисяч хасидів. В Україну повинні прибути від 5 до 10 тисяч хасидів для святкування іудейського свята Рош Ха-Шана.

Читайте також:На Київщині обмежать проведення релігійних свят через коронавірус