Україна
19 серпня 2020
Україна змінила умови оформлення електронної візи для іноземців. Її можна буде отримати швидше і дешевше
Важливо, щоби в іноземців, у яких зустріч з нашою країною починається з отримання української візи, це перше враження було позитивним.
news-image
Україна змінила процедуру оформлення електронних віз для іноземців і знизила їхню вартість.

Відповідне рішення ухвалив уряд, повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

Яка вартість? З 1 листопада замість 85 доларів за оформлення разової е-Візи доведеться заплатити лише 20 доларів. На додаток до існуючої разової е-Візи з’явиться новий тип віз: е-Віза для дворазового в’їзду. Вона обійдеться заявникам у 30 доларів.

Які терміни? Тепер заявник зможе вибрати бажану процедуру оформлення е-Візи: звичайний або терміновий порядок (з подвоєнням тарифної ставки у разі термінової процедури). Термінове оформлення займатиме лише 1 робочий день, а звичайна процедура розгляду становитиме 3 робочі дні (досі термін розгляду візових клопотань сягав 9 днів).

 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що важливо, щоби в іноземців, у яких зустріч з нашою країною починається з отримання української візи, це перше враження було позитивним.

Україна має асоціюватися в іноземців зі зручними, швидкими електронними сервісами. Так ми не лише перезавантажимо туристичну галузь, але й стимулюємо надходження в Україну іноземних інвестицій, розвиток торгівлі, посилення міжлюдських контактів, і загалом робимо бренд «Україна» більш новітнім і привабливим», — переконаний він.

Нагадаємо, що всупереч карантину до Умані може прибути до 10 тисяч хасидів.

Також повідомляли, що Трамп проти мігрантів: що означає нове розширення обмежень на в'їзд до США.

Читайте також:Відпустка 2020 (інфографіка)