Суспільство
20 серпня 2020
Українців чекають три вихідних дні
Завдяки Дню Незалежності, українці матимуть довгі вихідні.
news-image

24 серпня в Україні відзначається День незалежності. Цього року свято припадає на понеділок.

Таким чином, для працівників з п'ятиденним робочим тижнем вихідними будуть три дні поспіль - з 22 по 24 серпня.

Це передбачено статтею 73 Кодексу законів про працю, якої встановлені святкові та неробочі дні.

Хоча як відомо, через карантин святкування пройде без параду і з урахуванням вимог по запобіганню поширенню коронавірусу.

МЗС і Український інститут підготували великий онлайн-марафон до Дня Незалежності.

"Марафон триватиме майже шість годин. У програмі марафону: вітання з усього світу, неперевершені українські краєвиди, включення з креативної студії МЗС, Україна очима японського туриста у фільмі "Дякую", сет DJ Sky на тлі Карпатських гір, знайомство з українськими фешн-брендами, привітання ONUKA, NK та інших українських зірок, приготування борщу з Євгеном Клопотенком та багато іншого", - йдеться на сторінці МЗС в Facebook . 

Мова онлайн-марафону - англійська.

Онлайн-марафон транслюватимуть 24 серпня на офіційній Facebook-сторінці Ukraine UA та на сторінках українських посольств. До святкування зможуть приєднатися глядачі з усього світу - трансляція стартуватиме тричі: о 4:00, 10:00 та 17:00 за Києвом.

Раніше ми писали про день вишиванки: історія та традиції свята. Одягаючи вишиту сорочку, демонструєш не тільки її красу й унікальність, але й засвідчуєш свою приналежність до віковічної української культурної традиції.

До речі, українка за походженням Христя Фріланд стала першою жінкою-міністром фінансів Канади: що про неї відомо. З новою посадою Христю Фріланд уже привітав, зокрема міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та Світовий конгрес українців.

Як ми писали, за словами Павла Казаріна, якби не російське вторгнення, то Україна 2020-го куди більше б нагадувала саму себе зразка 2013-го». Якби Москва в лютому 2014 року обрала іншу модель поведінки ‒ вона могла б домогтися куди більшого, ніж досягла в результаті за допомогою зброї.

Читайте також:Шахти Львівщини хочуть відкрити для туристів-екстремалів

Читайте також:Дві третини (66%) українців цього літа не збираються і не були у відпустці