Світ
25 серпня 2020
У Варшаві відкрили пам’ятну дошку Героям Небесної Сотні та жертвам російської агресії
У Польщі урочисто відкрило на своєму фасаді пам’ятну дошку, присвячену Героям Небесної Сотні, загиблим військовим, добровольцям та волонтерам, усім жертвам російської агресії.
news-image

Посольство України у Польщі урочисто відкрило на своєму фасаді пам’ятну дошку, присвячену Героям Небесної Сотні, загиблим військовим, добровольцям та волонтерам, усім жертвам російської агресії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Участь в урочистій церемонії взяли дипломати України й Польщі, представники української громади та місцевої влади.

“Це місце особливе, українці приходили сюди, аби виборювати свою гідність, свободу та волю, боротися за те, щоб Україна стала рівноправним членом ЄС. Ця таблиця присвячується усім, хто боровся і боротиметься за європейське майбутнє України”,- підкреслив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Він привернув увагу до задуму меморіальної дошки: крила ангелів символізують людей, які залишили цей світ; дерево - майбутнє України; а дзвони постійно нагадуватимуть про тих, хто загинув за неї.

Заступник директора Східного департаменту МЗС Польщі Томаш Орловський підкреслив, що вже майже 30 років його країна розвиває відносини з “дуже важливим партнером, з яким Польщу об’єднує кількасотлітня історія”.

“Жертви Небесної Сотні не були марними. Завдяки цьому зараз ми можемо спільно боротися за зближення України до європейських та євроатлантичних структур”,- підкреслив польський дипломат.

Орловський зазначив, що останні кілька років є дуже інтенсивними у відносинах з Україною. Він звернув увагу на створення ініціативи “Люблінського трикутника”, що буде черговим внеском Києва, Варшави і Вільнюса у краще майбутнє для регіону Центральної Європи.

“Польща продовжуватиме зусилля щодо забезпечення територіальної цілісності Україні у світлі російської агресії”, - наголосив польський дипломат.

Нагадаємо, жоден диктатор не повірить, що проти нього повстав власний народ, - Віталій Чепинога. У диктаторів сурова доля. Єдиний вихід у диктатора такий: самому померти, доки не вбили.

До речі, депутати Європарламенту оголосили Лукашенка персоною нон-грата в ЄС. Євродепутати засудили арешти та акти насильства і тортур проти мирних демонстрантів та закликали до всебічного розслідування цих злочинів.

Також стало відомо, за словами Лариси Волошиної, сьогоднішня Білорусь - це не тільки сценарій, якого Україні вдалося уникнути. Вона - нагадування про можливе майбутнє. Журналістка переконана, що в Україні намагаються запустити такі самі процеси, які впроваджував Лукашенко.

Читайте також:«Мир тільки після перемоги»: Сенцов розкритикував план Зеленського щодо Донбасу