Суспільство
26 серпня 2020
Акція #BelarusWatch у Києві. Пряма трансляція
Кореспондент інфопростору перебуває на місці і веде пряму трансляцію
news-image

Вже котрий день у Білорусі тривають масові протести за чесні вибори. Влада використовує проти мирних людей дубинки, резинові кулі, газ, світло-шумові гранати, водомети, спецтехніку. Небайдужі люди у різних країнах світу підтримують мирний протест у Білорусі й на знак солідарності проводять міжнародну акцію #BelarusWatch

Всі чекають коли  учасники акції у знак солідарності, підсвітять будівлю Українського дому в кольори прапору Білорусі. Спікер акції виступаючи сказала, що українцям дуже зрозумілі і близькі кадри тих катувань і переживань білорусів, бо ми пройшли те саме, що й вони. Акція проходить в 16 країнах світу, Ми вирішили провести акцію саме сьогодні, 26 числа бо це ознака такого, що Лукашенко вже стільки років сидить при владі. 

  Демократію неможливо здобути лежачи на дивані. Це великий шанс для білорусів здобути цю перемогу. Спікери акції дякують всім, хто допомагає білорусам у цій нелегкій боротьбі. В Білорусії є сильне громадянське суспільство, воно живе і бореться за свою свободу. Учасники акції впевнені, що влада повинна надати житло всі хто покидає Білорусь через переслідування в пошуках свободи. Також Вони закликають всіх небайдужих українців долучитися до цього.

Солідарність немає кордонів, тому ми раді всім , хто підтримує мирний протест в Білорусії. Кіра Рудик, голова партії голос, нагадала всім, що українці добре пам'ятають свої перші кроки в боротьбі за свободу. Також, партії голос вимагає від влади ввести санкції проти Лукашенка і його оточення. Тому ви, білоруси побачите сьогодні нашу підтримку у світлі.

Учасники акції запалили фаєри під гасло "Живе Білорусь" Також загорілася інсталяція українського дому.

 

Також читайте:У Києві проходить протест під Офісом Президента. Пряма трансляція