Україна
27 серпня 2020
У МОЗ допустили повернення жорсткого карантину в Україні
Якщо люди не дотримуватимуться карантину, то українська система охорони здоров'я не впорається.
news-image

В Україні існує ймовірність повернення до жорсткого карантину на тлі зростання кількості інфікованих коронавірусом.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко виданню Апостроф.

Відповідаючи на запитання, чи існує ймовірність повернення жорсткого карантину, Ляшко сказав:

Не буду лукавити - існує. Але питання в тому, що система охорони здоров’я в кінці серпня - це вже не система охорони здоров’я в березні. Сьогодні ми чітко знаємо, скільки людей ми можемо розмістити в установах охорони здоров’я та чітко прогнозуємо, що не більше якої кількості заражень потрібно, щоб реєструвалося щодня, щоб наші медики справилися і надали медичну допомогу всім, хто її потребує".

Також він зазначив, що наразі ситуація з епідемією йде за "жовтим" сценарієм, коли на кінець року можливо буде 4 тисячі летальних випадків. За словами Ляшка, якщо люди не дотримуватимуться карантину, то українська система охорони здоров'я не впорається.

Ніяких ліжок може не вистачити, якщо ніхто не буде дотримуватися обмеження. Сьогодні ми маємо 25 тис ліжок в лікарнях, які вже визначені для прийому хворих з коронавирусной хворобою. У нас є лікарні так званої другої хвилі, в резерві. Їх поступово підключають в тих регіонах, де перевищується відсоток наповненості ліжок. Потенційно там готове ще 10 000 ліжок", - каже головний санлікар.

Обласним державним адміністраціям також доручено перепрофілювати 30% всього ліжкового фонду під інфекційних хворих на сезон грипу та ГРВІ, який починається в жовтні, додав Ляшко.

Зазначимо, станом на 27 серпня в Україні за добу встановлено антирекорд за кількістю смертей від COVID-19. Від коронавірусу померли 49 хворих. Також в Україні стався різкий стрибок інфікування - за добу 1 974 нових випадків. При цьому одужали від смертельної інфекції 763 людини.

Також повідомляли, що Київщина готує лікарні “другої хвилі” для хворих на коронавірус.

Читайте також:Богдан Данилишин: «2020 рік від самого початку не був схожим на попередні»