Суспільство
28 серпня 2020
Роман Коваль: «Коли Ви , пані і панове, з шиком відзначали на Софіївський площі річницю держави , посивіла мати і батько, рвали на собі волосся і плакали біля цинкової труни»
21 серпня 2020 року на Сході, в районі Щастя, що на Луганщині, загинув Рудик Володимир Володимирович, розвідник, офіцер 14 бригади ЗСУ .
news-image
Родич загиблого бійця з Тернопільщини Володимира Рудика звинуватив керівництво країни та Збройних сил у тому, що вони приховують правду про втрати на фронті.
Про це чоловік написав на своїй сторінці у Фейсбуці.
 
Вчора повернувся з Маршу захисників України. Зранку прослухав виступ президента Володимира Зеленського і офігів... 29 днів миру, 29 років Україні, 0 втрат на передовій, 0 поранених і т. д. Запитую під...са президента і під...сів з керівництво ЗСУ і Генерального штабу : " Ви кому брешете? Для чого брешете?", - запитує Роман Коваль.

Як ідеться у дописі Романа Коваля, його племінник загинув 21 серпня в районі Щастя, що на Луганщині. У той же час Президент Володимир Зеленський, виступаючи на урочистостях з нагоди Дня Незалежності, заявив, що на передовій протягом 29 днів немає втрат.

Ви знаєте за смерть воїна, який 5 з половиною років воював за Україну? Ви знаєте, що 21 серпня 2020 року на Сході, в районі Щастя, що на Луганщині, загинув Рудик Володимир Володимирович, розвідник, офіцер 14 бригади ЗСУ, син мого брата? І коли Ви, пані і панове, з шиком відзначали на Софіївський площі річницю держави, посивіла мати і батько, рвали на собі волосся і плакали біля цинкової труни”, – зазначає автор допису.

Він також наголосив, що на похорон бійця не приїхали ні представники влади, ні Збройних сил. Тож його похоронили без військових почестей.
 

Але ще гірше було потім, коли на похорони в с.Золотники, Теребовлянського р - ну , Тернопільської області, не приїхали чиновники з району і області, не було військових комісарів і військових почестей, не було салюту. Навіть тих солдат, котрі привезли тіло, терміново кудись відкликали. Люди самі віддали шану Герою і провели його в останню путь. Вам не потрібні дані про бойові втрати на війні для звіту президенту?

Вам не потрібні дані про поранених на війні? Більше того - ви так хочете миру, що забули якою ціною цей мир підтримується і чиїми смертями забезпечуються ваші концерти, пане президенте і чиновники? С...и! Інших слів не знаходжу! Володимир Рудик в свої 32 роки зробив для України більше , ніж ви всі разом взяті!", - пише Роман Коваль.

 
Зазначимо, що Володимир Рудик був родом із села Золотники Теребовлянського району. Мобілізований у квітні 2015 року. На війні пройшов бойовий шлях від солдата до старшого лейтенанта. Був командиром роти 14-тої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. За час захисту незалежності та державного суверенітету України отримав 6 державних нагород. Загинув 21 серпня внаслідок кульового поранення. Захиснику був лише 31 рік. Похоронили бійця у рідному селі на Тернопільщині.

Як повідомили на сторінці 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, за результатами попередньої службової перевірки, воїн помер внаслідок необережного поводження зі зброєю. Водночас батьки сумніваються у правдивості цієї версії і припускають, що керівництво частини приховує правду про загибель їхньої дитини.
 
 Також писали: Щодо танців на кістках на Михайлівській площі. Щодо урочистостей.
 
Нагадаємо, що у Києві проходив Марш захисників України. Пряма трансляція.
 
Читайте також:У Telegram злили персональні дані 7 тисяч військових – Офіс омбудсмена