Події
28 серпня 2020
Студенти медичного коледжу вимагають видати їм дипломи. Пряма трансляція
Кореспондент Єдності знаходиться на місці подій та проводить пряму трансляцію.
news-image

Сьогодні під Кабміном студенти медичного коледжу вимагають видати їм дипломи.

Кореспондент Єдності знаходиться на місці подій та проводить пряму трансляцію. Присутні на акції також представники поліції "Діалогу".

Студенти кажуть, що в Київського міжнародного коледжу імені Св. Луки, де вони навчалися, не було ліцензії. Про це звісно їх ніхто не повідомив і тепер вони вимагають видати їм дипломи. Раніше вони звертались до МОН, але це тільки погіршило ситуацію. Студенти хочуть продовжувати навчання, але їхнє питання з дипломами не вирішується, просто держструктурами затягується час. Вступна кампанія наразі вже завершилась. Також студенти не можуть працевлаштуватись. 

Також студенти запитують, як могли вони проходити іспити, складати КРОКи, якщо ліцензії в навчального закладу не було.

Допомагають вирішувати дану ситацію батьки студентів. Вони показують документи, що підтверджують що протягом вісьми років коледж дипломи видавав. Діти склали КРОК представник МОЗу був присутній. Батьки впевнені, що це чисто бюрократичне питання. 

Студентів підтримують представнки ГО "Стоп Корупції" 

Після трьох років навчання, складених усіх іспитів, КРОКів, дипломи студентам так і не видали. Два місяці питання не вирішує ні МОН ні МОЗ. 

Студенти в розпачі і звертаються до Кабміну.

До студентів вийшов представник Кабміну і забрав звернення. 

Раніше студенти через день влаштовували акції протесту під МОН. Проблему це не вирішило. На сайті коледжу всі ліцензії представлені.

Також раніше проходив протест проти заборони в'їзду іноземців в Україну. Пряма трансляція.

Читайте також:У Києві проходить протест під Офісом Президента. Пряма трансляція