Світ
7 вересня 2020
Камала Харріс вважає, що Росія спробує допомогти Трампу перемогти на виборах
Кандидатка у віцепрезиденти від демократів також звинуватила Трампа у «нападах на виборчу систему США».
news-image

Кандидат у віцепрезиденти від демократів Камала Харріс попередила, що потенційне втручання Росії в американські вибори може допомогти президенту США Дональду Трампу знову здобути перемогу, пише Financial Times, інформує Дзеркало Тижня.

Харріс вважає, що Москва спробує використати ті ж самі «методи втручання» у президентські вибори в США 2020 року, які вже використовувала в 2016 році.

«Я знаю, що Росія втручалася у вибори президента США у 2016 році. Я працюю в Комітеті Сенату з питань розвідки», - сказала Камала Харріс.
«Ми опублікували докладні звіти про те, що саме, на нашу думку, сталося. І я переконана, що вибори 2020 року не пройдуть без іноземного втручання, і Росія буде однією з перших держав, яка спробує вплинути на американські вибори», - додала Харріс.

На запитання про те, чи зможе втручання Росії відібрати перемогу в демократів, Харріс відповіла, що теоретично, це цілком можливо.

Кандидатка у віцепрезиденти від Демократичної партії стверджувала, що «часті напади» Трампа на виборчу систему, розмови президента про фальсифікацію результатів виборів також можуть перешкоджати справедливому результату.

«У нас є президент, який намагається переконати американський народ не вірити в цілісність нашої виборчої системи і скомпрометувати віру громадян в те, що їхній голос насправді буде врахований», - сказала Харріс.

Представники адміністрації Трампа заявляють про те, що їх найбільше турбує китайське втручання у вибори в США 2020 року, адже, на їхню думку, Китай активно підтримує кандидата в президенти від демократів Джо Байдена.

«Ми знаємо, що Пекін зайняв активну позицію стосовно масштабного політичного впливу на США», - заявив радник Трампа з питань національної безпеки Роберт О'Браєн.

Генеральний прокурор США Вільям Барр також стверджував, що Китай представляє більшу загрозу безпеці виборів у США, ніж Росія.

У звіті, опублікованому директором Національного центру контррозвідки і безпеки в серпні, зазначається, що Росія намагається «заподіяти шкоду репутації» кандидата в президенти від демократів Джо Байдена, тоді як Китай «налаштований проти президента Трампа».

Харріс також звинуватила Трампа у спробі використати вакцину проти коронавірусу «в політичних цілях».

Камала Харріс сказала, що Дональд Трамп намагається «ввести громадськість в оману щодо пандемії коронавірусу та її наслідків».

Раніше Пальчевський заявляв, що вирішив пожити в 10 районах столиці, щоб детальніше ознайомитися з проблемами українців. Популярний політик, в рамках своєї ініціативи, вже пожив в Деснянському та Дарницькому районах.

Також стало відомо, що згідно з дослідженням Центру Разумкова – Пальчевський головний конкурент Володимира Кличка на прийдешніх виборах мера Києва.

До речі, за твердженням соціологів, «Батьківщина» має всі шанси не пройти до Київради. Соціологи кажуть, що до Київської міської ради наразі проходять 7 партій.

Читайте також:Цукерберг приєднався до ексклюзивного клубу найбагатших людей у світі