Світ
7 вересня 2020
У школах Італії не дозволять співати на уроках музики через коронавірус
Інфекція передається через краплі в межах двох метрів, і небезпека зростає при співі.
news-image

В італійських школах буде заборонено співати на уроках музики у зв'язку з підвищеним ризиком поширення коронавірусу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на il Giornale.

Заборона є частиною гігієнічних заходів в новому навчальному році, який починається 14 вересня на Апеннінському півострові після шестимісячної перерви.

Заняття будуть проходити із суворими заходами гігієни, в тому числі учням необхідно буде носити маски. Знімати їх можна буде тільки в статичному стані з урахуванням відстані не менше одного метра і відсутності ситуацій, які припускають можливість передачі інфекції повітряно-крапельним шляхом, наприклад, співу.

"Дослідження показали, що одна інфікована людина, наприклад, в церкві може заразити до 50 осіб. Інфекція передається через краплі в межах двох метрів, і небезпека зростає при співі", - пояснив вірусолог Андреа Крісканті.

Однак заборона на спів викликав критичну реакцію. 

"Спів має терапевтичне значення для дітей. Він вчить їх краще ладнати і конструктивно працювати з колективом", - заявила італійська оперна співачка Катя Ріккареллі.

За словами музичного експерта Паоло Ізотта, спів - важлива частина суспільного життя. 

"Тому ми повинні підтримувати це, а не забороняти", - підкреслив він.

Також радимо почитати ексклюзивний коментар Сергія Тамаріна «Киву затягнули в партію, аби було з кого сміятися». Кореспондент Єдності поспілкувався із Сергієм Тамаріним, громадським та політичним діячем, ветераном війни на Сході України, керівником київського осередку політичної партії Національний корпус.

Нагдаємо, у Росії заборонили організацію правих націоналістів, яка виступає проти війни з Україною і правління Путіна. Учасники «Нації і Свободи» здійснювали екстремістську діяльність.

До речі, Руслан Кошулинський розповів, якщо дітей наших не навчати українській мові, це є майбутнє для російського агресора. Ексклюзивне інтерв'ю з Русланом Кошулинським.