Київ
8 вересня 2020
Київ може повернутися до жорсткого карантину
Посилити карантин можуть, якщо завантаження ліжкового фонду перевищуватиме 75%.
news-image

Протягом кількох днів у Києві фіксується понад 200 нових випадків захворювання на коронавірус. Так, від початку епідемії у Києві підтверджено 15511 випадків захворювання на Covid-19. За минулу добу кількість хворих на коронавірус у столиці збільшилася на 235 осіб, пише Главком.

Як повідомив голова Управління Держпродспоживслужби у столиці Олег Рубан, посилити карантин можуть, якщо завантаження ліжкового фонду перевищуватиме 75%.

Якщо такий (показник. – Ред.) перевищить 50% – місто автоматично перейде до «помаранчевої» зони. До того ж, посилення карантину можливе, якщо зростання темпів захворюваності буде вище за 10%. Сьогодні в місті спостерігається підвищена лабораторна діагностика інфекції та госпіталізація хворих. Ми розширюємо ліжковий фонд в міських лікарнях. Тому найближчим часом для розгляду переходу до посилення карантину у нас поки немає підстав. Однак якщо ми не будемо стабілізувати ситуацію і не контролюватимемо зростання захворюваності – може бути різке погіршення і повернення до жорсткого карантину. Київ потрапить до «червоної» зони, якщо завантаження ліжкового фонду перевищуватиме 75%», – розповів Рубан.

Він також розповів, яка ситуація з карантином у школах і дитячих садках столиці.

Щодня ми проводимо заходи по 5-10 таких організованих групах. Проводяться окремі заходи при виявленні хворих, як серед вчителів, так і серед учнів. Можу сказати, що на сьогодні ситуація контрольована. Якщо всі служби працюватимуть в такому ж режимі – нам вдасться впоратися з інфекцією в школах міста. Ситуація типова. Такі ж проблеми виникали і при грипі. Ми закриваємо шкільні організовані групи на карантин і по ковіду. Так само було при дифтерії, вітрянці та інших інфекційних захворюваннях», – сказав Рубан.

На запитання, чи можуть в Києві запровадити карантинні зони по районах, він відповів: «Ні. Таких зон за районами міста не може бути. Київ – це мегаполіс, де максимально розосереджені всі установи, і ділити його на зони не вийде. Адже лікарні розташовані в різних районах, як і трудові колективи. А Дарницький район знаходиться в лідерах по інфекції, оскільки там мешкає найбільше населення».

Нагадаємо,  у школах Італії не дозволять співати на уроках музики через коронавірус. Інфекція передається через краплі в межах двох метрів, і небезпека зростає при співі.

Як ми писали, в Україні зафіксовано 2 411 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Загалом проведено 1 731 877 тестувань методом ПЛР. Усього за добу одужали 940 пацієнтів.