Політика
11 вересня 2020
«В нас є компанія яка зареєстрована в США і займається діями в області безпеки» Семен Семенченко
Слідкуйте за каналом, щоб побачити першими. В ефірі Семен Семенченко розкаже те, що ніколи раніше не було озвучено.
news-image

Вже сьогодні ввечері на youtube Єдність вийде ексклюзивне інтерв'ю з Семеном Семенченком, командиром 2-го Батальйону спеціального призначення «Донбас», народним депутатом України 8 скликання, у форматі програми "Ти/Ви" з Сергієм Савінцевим.

Слідкуйте за каналом, щоб побачити першими. В ефірі Семен Семенченко розкаже те, що ніколи раніше не було озвучено.

Савінцев: Про економічні питання. Ти вже більше року не народний депутат, відповідно зарплати і всіх "плюшок", які були ,немає. Чим ти зараз заробляєш?

Семен Семенченко: В нас є компанія яка зареєстрована в США і зараз займається діями в області безпеки. Скажемо це так. Її діяльність є як в Україні, так і до коронавірусу була в окремих зонах, де є підвищена небезпека, тобто я займаюсь комерційною діяльністю, як один з співзасновників, і сам. В тому числі максимально стараюсь свої витрати скоротити, тому що направлень дуже багато: і територіальна оборона, якою ми займаємось, і правозахист, багато хлопців потрібно витягувати, і питання боротьби по Ілловайську, Дебальцево. Це потребує поїздок, відряджень, збір людей. І зрозуміло, є сім'я. Тобто я стараюсь заробляти в області безпеки і, з другого боку, намагаюсь менше витрачати. Поки все вдається.

Савінцев: В області безпеки. Це продаж зброї? Що це.

Семен Семенченко: Ні це назвемо це так "Агентство безпеки". Це іноді називають приватними компаніями в області безпеки. В нас в зв'язку з тим, що є компанія Вагнера в Росії, з мемами про приватні армії олігархів, дуже великий негативний шлейф. Тому те, що у всьому світі існують не тільки спецслужби, не тільки армія а й приватний сектор, який, до прикладу, в США може виграти контракт з дердждепами для охорони нафтових родовищ в Іраку, чи на підготовку якихось в якійсь країні третього світу поліції, чи на якісь логістичні операції, тобто в мене з часів депутатства залишились дуже хороші контакти в Іраці, Сирії, Афганістані і я в 2018 році з ними плідно спілкувався. В цілому бойові навики і ці всі зв'язки і креативність наших хлопців, все це допомогло. Тобто ми займаємось, в принципі, тим самим, чим займались. Війнами потрібно займатись. Тоді ми потрібні були своїй країні, на фронті. Тоді цей фронт був. Не було цих мирних ініціатив так званих.

Савінцев: Тобто ти даєш роботу колишнім бійцям батальйону "Донбас".

Семен Семенченко: З цієї точки зору - так. Це є соціальним проектом. Не тільки бійцям батальйону "Донбас". Є маса бійців інших підрозділів. Якщо відійти від комерції і поговорити з точки зору суспільства, то для них розвиток своїх навиків, тренування, хороші заробітки набагато краще ніж збір полуниці в Польщі, алкоголь, тітушки.

Савінцев: А вони воюють в інших країнах?

Семенченко: Ні, вони забезпечують безпеку. Буває приїздять іноземці, місія ООН, наприклад, чи представники Європарламенту. Їм такі послуги потрібні і в Україні. Але до коронавірусу були і контакти в області безпеки з американськими компаніями. Є плани розвитку що до цього. .

Повне ексклюзивне інтерв'ю дивіться на youtube каналі Єдності.

Читайте також:Кравчук підтвердив, що Україна дозволила бойовикам «ДНР» оглянути позиції ЗСУ на Донбасі