Політика
15 вересня 2020
Фокін не може пригадати, коли саме внучка познайомила його з Єрмаком
Фокін каже, що перетнувся з Єрмаком всього раз і більше не зустрічався й не говорив телефоном до того часу, доки той не запросив його для розмови в Офіс президента.
news-image

Перший прем’єр-міністр Вітольд Фокін та заступник голови української делегації у ТКГ Вітольд Фокін заявив, що не пам'ятає, коли саме внучка — співачка Маша Фокіна — познайомила його з чинним главою Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Про це він заявив у коментарі виданню «ГОРДОН».

Він каже, що це було настільки давно — кілька років тому — що він не пам'ятає цього знайомства. Марія, за його словами, досить часто приїжджає до нього зі своїми друзями.

Як правило, це симпатичні цікаві люди. Не можу пригадати, коли саме вона приїжджала з цим паном. Може, це було рік тому, може, більше. у мене не відклалося це в пам'яті. Це було задовго до [запрошення в ТКГ]», — наголосив він.

Фокін каже, що перетнувся з Єрмаком всього раз і більше не зустрічався й не говорив телефоном до того часу, доки той не запросив його для розмови в Офіс президента.

Перший прем’єр наголосив, що його внучка має право висловлювати свою думку з того чи іншого приводу.

Що сталося?

Онука першого прем’єр-міністра Вітольда Фокіна Марія Фокіна заявила, що особисто познайомила дідуся з Єрмаком, після чого Фокін увійшов до складу Тристоронньої контактної групи у Мінську. Познайомила, бо «це її друг», а дідусь нібито про цю дружбу не знав.

Марія запевняє, що погляди Єрмака та першого прем’єра у питанні Донбасу схожі. Зазначає, що з Єрмаком він знайшов спільну мову у питанні, як закінчити війну на Донбасі. Вона додала, що дружить з Єрмаком ще з часу, коли їй було 18 років, і часто бачиться з ним, навіть зараз.

Хто такий Фокін?

18 серпня президент Володимир Зеленський увів до складу делегації України для участі в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі колишнього прем'єр-міністра Вітольда Фокіна. Він став першим заступником глави делегації — Леоніда Кравчука.

Чим Фокін вже встиг стати відомим?

В інтерв'ю виданню «Страна» Фокін заявив, що виступає за надання особливого статусу всій території Донецької та Луганської областей, а не тільки їх окупованій частині. Також він заявив, що з обидвох сторін було скоєно багато злочинів і виступає за повну амністію.

А ще зазначив, що готовий їхати на окуповану частину Донбасу для переговорів, якщо таке доручення дасть президент чи парламент.

Читайте також:«Довести це до кінця може тільки громадянська війна» Семен Семенченко