Політика
16 вересня 2020
«Законодавство не забороняє»: Степанов очолив партійний осередок «слуг» на виборах в Одеську облраду
Степанов очолював Одеську облдержадміністрацію з 12 січня 2017-го по 10 квітня 2019 року.
news-image
Чинний міністр охорони здоров’я Максим Степанов отримав перший номер у списку до Одеської обласної ради від партії «Слуга Народу».

Як повідомила заступниця фракції «Слуга Народу» Євгенія Кравчук, вчора, 15 вересня, одеська партійна організація «слуг» ухвалила таке рішення на своїй конференції.

Кравчук каже, що законодавство це не забороняє, тобто Степанов зможе в період виборів повноцінно виконувати свої обов’язки як міністр.

Звичайно, вирішувати міністру, але він зможе повноцінно виконувати свої обов’язки навіть під час виборчої кампанії, звичайно, не використовуючи своє службове становище… Він не зобов’язаний йти в автоматичну відпустку», — пояснила вона.

Заступниця фракції уточнила, що українське законодавство не забороняє поєднувати представницький мандат депутата обласної ради та обов’язки міністра. Обмеження стосуються лише голів обласних рад та керівників комітетів.

Чому саме Степанов?

Кравчук вважає, що обласний осередок висунув очільника МОЗ у своєму списку через те, що «до Степанова хороше ставлення на Одещині, він непогано себе зарекомендував і зможе покращити загальний результат партії на виборах».

Зазначимо, що Степанов очолював Одеську облдержадміністрацію з 12 січня 2017-го по 10 квітня 2019 року.

А що думає міністр?

 Степанов підтвердив, що йде на вибори, каже, що «посилить команду президента».

Історично так склалося — мені не байдужий Одеський регіон. Разом з усією країною, Одещина заслуговує на реальні зміни, які розпочав президент. Але реалізувати їх можливо тільки за наявності його команди у місцевій владі», — пояснив він своє рішення.

Коли взагалі ці місцеві вибори?

Місцеві вибори в Україні пройдуть у неділю, 25 жовтня. На них обиратимуть депутатів місцевих рад — сільських і селищних, міських, районних та обласних, районних у містах, а також міського голову Києва та голів майже усіх міст, сіл і територіальних громад. Офіційний виборчий процес стартував 5 вересня.

Нагадаємо: У масках та зі своїми ручками: як проходитимуть місцеві вибори в умовах епідемії?

Також радимо почитати: Пальчевський: напередодні виборів буде посилюватися опір між місцевою і центральною владою.

Читайте також:В Україні зафіксовано 2 958 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19