Світ
21 вересня 2020
Тріумф HBO і вимушений онлайн: у США оголосили переможців 72-ої телевізійної премії «Еммі»
Ведучий і нечисленні гості перебували в спортивному комплексі «Стейплс-центр» у Лос-Анжелесі, тоді як більшість номінантів приймали нагороди просто з дому
news-image
У США завершилася 72-га церемонія нагородження телевізійної премії «Еммі». Через пандемію коронавірусу організатори провели її в онлайн-форматі: ведучий і нечисленні гості перебували в спортивному комплексі «Стейплс-центр» у Лос-Анжелесі, тоді як більшість номінантів приймали нагороди просто з дому, пише hromadske.

В останній день церемонії, 20 вересня, оголосили переможців у 23 номінаціях, зокрема найкращі комедійний, драматичний і міні-серіали та головних акторів і акторок у них. Ведучим церемонії «Еммі» став комік, актор і телеведучий Джиммі Кіммел, який уже був на цій ролі в 2012 і 2016 роках.

Найкращим головним актором міні-серіалу став Марк Руффало(«Я знаю, що це правда», HBO), а акторкою — Реджина Кінґ із«Хранителів» (HBO), які, своєю чергою, стали найкращим міні-серіалом. Яг'я Абдул-Матін II із тих же «Хранителів» здобув статуетку «Еммі» за найкращу роль другого плану в міні-серіалі, а кращою акторкою другого плану стала Узо Удуба («Місс Америка», Hulu).

«Хранителі», HBO
«Хранителі», HBO
Фото: 

Wikimedia Commons

«Комедійні» номінації окупував канадський серіал «Шіттс Крік»від Pop TV. Юджин Леві став найкращим комедійним актором,Кетрін О'Гара — найкращою комедійною акторкою, а Ден Леві зЕні Мерфі були визнані найкращими акторами другого плану в комедійних серіалах. А сам «Шіттс Крік» став найкращим комедійним серіалом.

Із драмкатегорією ситуація була набагато різноманітніша. Головний приз здобули «Спадкоємці» від HBO, а Джеремі Стронґзвідти став найкращим актором драматичного серіалу. Зендая з «Ейфорії» (знову HBO) стала найкращою головною акторкою драмсеріалу. Найкращими акторами другого плану в драмеді стали Біллі Крудап («Ранкове шоу», Apple TV+) і Джуліа Ґарнер із «Озарка» (Netflix).
«Спадкоємці», HBO
«Спадкоємці», HBO
Фото: 

iMDb

Ну і до суто телевізійних номінацій: найкращим телевізійним шоу в категорії реаліті / змагання стали «Королівські перегони Ру Пола» (VH1), а «Еммі» за найкраще токшоу цілком прогнозовано отримав Джон Олівер (HBO) — просто їх уже в шоу «Last Week Tonight with John Oliver» налічується 19.

Загалом же із понад 100 номінацій найбільше нагород здобув HBO (30), слідом за яким розташувався Netflix (21) — і це попри те, що стриминґова платформа мала рекордні 130 номінацій. Загалом найбільше статуеток здобули «Хранителі» HBO (11), «Шіттс Крік» від Pop TV (9), «Спадкоємці» від HBO та Мандалорець від Disney+ (по 7).

Із повним переліком усіх переможців 72-ої премії «Еммі» ви можете ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, «Оскар» змінює вимоги до фільмів, які претендуватимуть на премію. Вони стосуються статі, гендеру та раси.

Раніше український фільм здобув відзнаку престижного фестивалю.

Читайте також:Документальний фільм про хлопчика з Донбасу номінували на «Еммі-2020»