Події
25 вересня 2020
Акція на захист побитих студентів Олімпійського коледжу. Пряма трансляція
Побиті поліцією студенти Олімпійського коледжу вимагають відставки уряду.
news-image

Зараз біля Кабінету Міністрів України проходить акція на захист побитих студентів Олімпійського коледжу.

Побиті поліцією студенти Олімпійського коледжу вимагають відставки уряду.

Кореспондент Єдності також присутній на акції та проводить пряму трансляцію.

Протест студентів та тренерів Олімпійського коледжу проти свавілля поліції, яка допомагала рейдерам захопити Олімпійський коледж при цьому побивши й захопивши студентів. Затримані: студент коледжу Єгор Батарон; тренер, голова профспілки коледжу Дмитро Несвятипаска; заступник директора коледжу з спортивних питань Степан Захарків вивезений в кайданках (наручниках) просто з лікарні. Єгор Батарон досі перебуває в СІЗо.

Активісти скандують: "Свободу Батарону", "Ні свавіллю мусорів!". Завтра в спортсмена відбіркові змагання до чемпіонату світу.

Активісти звернулись до Шкарлета: 

Все починається з студентів, а закінчується в Ростові",- нагадують активісти.

Студенти Олімпійського коледжу прийшли передати свої вимоги Кабміну: "Негайно скасувати Розпорядення щодо передачі коледжу Імасу".

 

Активісти впевнені, що рейдерське захоплення починається саме зараз, так як біля станції метро "Лісова" побудували торгівельний центр і міська влада має намір побудувати на місці коледжу багатоповерхівки. 

 

 

Підтримку коледжу висловив також громадський «Рух опору капітуляції», Присутній представник розповів про вчорашні події:

Вчора побили студентів та викладачів. Це була звіряча ненависть і помста. Один з студентів знаходиться за гратами, а в нього завтра відбір на чемпіонат світу. Вчора була олімпіада по Зеленському. Ми будемо відстоювати коледж, майбутнє українського спорту попри  супротив влади. Шкарлет хоче віджати коледж через те, що там багато землі, на якій можна побудувати висотки. Шкарлет має негайно піти у відставку", - сказав активіст.

 Також він анонсував акцію за відставку Шкарлета. 

Нагадаємо, вчора між поліцією і студентами Олімпійського коледжу ім. Піддубного в Києві відбулися зіткнення.

Коледж, розташований в Деснянському районі Києва, піддається рейдерському захопленню. На підтримку студентів вийшли їхні батьки і ветерани АТО. Студенти, які проводили протест під Радою, підозрюють "незаконне захоплення Олімпійського коледжу" через його підпорядкування з передачею майна і землі під управління Національного університету фізичного виховання і спорту України (НУФВіС). У Міносвіти називають це реорганізацією.

Активісти звернулись до Кулеби, так як вчора побили дітей, прийняти міри.

Владо, одумайся, не роби молодь своїм ворогом!", - наголошують активісти

Також присутні студенти розповіли, що до студентки і голови студентського самоврядування Катерини Жданович, яка зі струсом мозку перебувала під крапельницею, увірвались у палату поліцейські та вимагали щось підписати.

 

Раніше повідомляли про акцію організована проти Шкарлета Сергія Миколайовича, тимчасового виконувача обов'язків міністра освіти і науки України.

Нагадаємо, студенти медичного коледжу вимагали видати їм дипломи. Пряма трансляція.

Читайте також:Під Офісом президента влаштували мітинг за правове врегулювання обігу канабісу