Події
25 вересня 2020
У МВС констатували суттєве зростання кількості кіберзлочинів в Україні за останні роки
Арсен Аваков заявив, що в Україні за останні 5 років кількість кіберзлочинів зросла у два з половиною рази.
news-image

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в Україні за останні 5 років кількість кіберзлочинів зросла у два з половиною рази.

Як передає кореспондент УІНАН, про це він повідомив на ZOOM-конференції «Цифрова трансформація держави: перспективи та ризики кібербезпеки».

«Відкритий вільний кіберпростір – це нові можливості, свобода, розвиток інновацій. Це так, але у той же час це нове поле для злочинів та нові види злочинів. З безмежними можливостями інтернету в нашу життя увійшла кіберзлочинність», - сказав Аваков.

За словами міністра, за оцінками провідного дослідження кібербезпеки Cybersecurity Ventures, до 2021 року глобальні збитки від кібезлочинів сягнуть майже 6 трлн доларів США на рік. В цілому у світі кіберзлочини зростають на 30-40% на рік.

В Україні за останні 5 років кількість кіберзлочинів зросла у два з половиною рази. Кіберполіція фіксує зростання таких видів злочинів - втручання в роботу інформаційних систем та їх навмисне пошкодження, незаконне збирання, зберігання, використання та поширення персональних даних та інформації з обмеженим доступом, створення каналів розповсюдження зброї та наркотиків, незаконні фінансові операції, у тому числі з цифровими валютами, крадіжки і шахрайство в мережі Інтернет, спам та вірусні програми», - повідомив Аваков.

Раніше ми повідомляли, що прагнення України до миру призвело до збільшення ступеня нашої військової захищеності.

Зазначимо, що однією з головних підвалин безпечної реінтеграції окупованої території до складу України є економічне відновлення Донбасу, яке почнеться з територій, підконтрольних Україні.