Економіка та бізнес
28 вересня 2020
Підприємці вимагають право на працю. Перекрито урядовий квартал. Пряма трансляція
Кореспондент Єдності перебуває на акції протесту та проводить пряму трансляцію.
news-image

Підприємці вимагають право на працю. Перекрито урядовий квартал

Біля комітету ВРУ в Києві по вул.Липська 3, підприємці вимагають прийняти законопроекти 3853-1, 3853-2 та 3993, якими скасовується обов‘язок використання фіскалізованих РРО ФОПами-спрощенцям та закладається підґрунтя для розвитку спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності в частині прив‘язки лімітів спрощенки до мінімальної заробітної плати.

Кореспондент Єдності перебуває на акції протесту та проводить пряму трансляцію.

Організатором акції є Рух #SaveФОП.

Об'єктом критики підприємців став глава комітету ВР з питань фінансів Данило Гетьманцев. Саме він є одним з ініціаторів пакету законів, спрямованих на «детінізацію бізнесу». Причому він не планує зобов'язувати торговців купувати касові апарати. Можна встановити додаток в смартфоні. Головне - контроль обороту грошей.

Самі підприємці вважають, що таким чином з них намагаються вичавити останні копійки, тоді як олігархи і «свої» можуть спокійно виводити гроші в офшори, уникаючи сплати податків.

Активісти заявляють, що їхня боротьба стає безкомпромісною.

Мусимо зламати їх химерний план - вони планують зуплутати всіх і вся в тенетах десятка різних законопроектів. Ми повинні стати розумнішими, якщо хочемо вижити", - кажуть активісти.

Люди прийшли з прапорами і плакатами. Багато підприємців приїхало з різних куточків України.

Тільки їхні законопроекти дозволяють усім без виключень ФОП бути без фіскальних РРО. Тільки з 3853-1, 3853-1, 3993 у них є майбутнє, заявляють присутні.

Підприємці впевнені, що той хто вважає, що його сьогоднішння боротьба не стосується, бо його торгове місце є у виключеннях законопроекту Гетьманцева-Гетьмана по метражу, дуже помиляється. Сьогодні фіскалізують одних, а завтра, зменшивши метраж, зачистять і вас.
Завтра їх будуть дурити, будуть "обіцяти золоті гори." 

МИ - НЕ ЛОХИ", - скандують активісти.

Підприємці наголошують, що може відбутися черговий Податковий майдан. Зараз вони вирушили до Верховної Ради. Активісти планують перекрити дорогу і зупиняти всіх депутатів, перконувати, щоб  проголосували за їхні законопроєкти.

 Перекрито в'їзд до ВР, через який зазвичай заїжджає Разумков та інші представники влади.

До Гетманцева звернулись діти підприємців. Вони кажуть, що хочуть, щоб їхні батьки не їхали на заробітки, а працювали вдома.

Раніше вже відбувався протест підприємців в урядовому кварталі. Пряма трансляція.

Зазначимо, що офіційне безробіття в Україні перевищило рівень минулого року на 77%.

Читайте також:Протест атовців біля міністерства аграрної політики. Пряма трансляція