Україна
28 вересня 2020
Богдан Петренко: «Доки існуватиме путінський режим, у нас будуть гинути ті, хто захищає нашу країну від нього»
Після Скнилівської трагедії одним з перших рішень влади стала заборона показових польотів і авіашоу.
news-image

Трагічно, коли обривається життя, коли воно обривається зненацька, а особливо - коли це життя молодої людини. Та найцинічніше те, що громадська думка згадує про це не тоді, коли гине людина, а коли йдеться про масову загибель.

Таку думку висловив Богдан Петренко, заступник директора Українського інституту дослідження екстремізму, на своїй сторінці у фейсбук. 

Зараз, коли ще не вчухнуть емоції почнеться пошук відповіді на питання "хто ж винен?" І чиє б прізвище не назвали - це буде лише технічна сторона трагедії", - вважає експерт.

На думку автора,  якби не війна, якби не російська агресія, можливо частина з цих курсантів не пішла б у військові льотчики. Тому ідеологічна відповідальність за смерть кожного українського військового, навіть якщо вона відбуватиметься не на фронті, - з 2014 року - лежатиме на Російській Федерації.

Доки існуватиме путінський режим, у нас будуть гинути ті, хто захищає нашу країну від нього", - впевнений Богдан Петренко.
Пам'ятаю, як після Скнилівської трагедії одним з перших рішень влади стала заборона показових польотів і авіашоу. Прості рішення - на догоду громадській думці - часто бувають найтупішими і недалекоглядними", - пише Богдан Петренко.


Богдан Петренко висловив надію, що цього разу - з огляду на війну з Росією - приймуть зваженіше рішення. Не скасують навчальні польоти курсантів. А збільшать бюджет Мінооборони.

Для того, щоб уникати таких трагедій, але зберегти обороноздатність. Для того, щоб списати літаки, яким по 43 роки і закупити навчальні літаки. Замість тих, на на яких вчились діди сьогоднішніх курсантів. Але це contra spem spera", - підсумумвав 

Також раніше повідомляли, що у Міноборони Ірану назвали винного у катастрофі літака МАУ.

Нагадаємо: у Пакистані розбився пасажирський літак.

Читайте також:У Франції розшифрували «чорні скриньки» збитого літака МАУ