Події
29 вересня 2020
Протест студентів проти Шмигаля. Пряма трансляція
Кореспондент Єдності перебуває на акції протесту та проводить пряму трансляцію
news-image

Студенти Олімпійського коледжу у Києві сьогодні знову вийшли на протест під будівлю Кабінету міністрів у Києві, вимагаючи скасувати розпорядження про реорганізацію коледжу, а також звільнення т.в.о. міністра освіти Сергія Шкарлета і міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта.

Кореспондент Єдності перебуває на акції протесту та проводить пряму трансляцію

Також активісти вимагають зустрічі з Прем'єр-міністром Украї́ни, щоб показати відео побиття студентів поліцією і особисто йому озвучити свої вимоги.

Нагадаємо, що 24 вересня на території Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного відбулися сутички за участі студентів, викладачів закладу, членів реорганізаційної комісії, яку очолює ректор Національного університету фізичного виховання і спорту (НУФВіС) Євген Імас, а також співробітників поліції. Представники коледжу протестували проти приєднання до НУФВіС. За їхніми заявами, кілька людей постраждали від насильства поліцейських. У київській поліції натомість заявили про відкриття кримінального провадження за статтею «хуліганство».

Раніше студенти і викладачі коледжу проводили акції під Верховною Радою, оголосили страйк і підготували звернення до Кабміну з вимогою скасувати, на їхню думку, незаконне розпорядження про ліквідацію закладу. Також профспілковий комітет коледжу позвався до Окружного адміністративного суду Києва щодо визнання розпорядження Кабміну незаконним і скасування його.

Викладач і адвокат коледжу розповів нашому кореспонденту, що затриманого студента звільнили з-під арешту. Сьогодні він на акції. 

Також повідомив, що жодної реакції від влади після побиття студентів не було. Допомогли деякі депутати, які в день побиття написали запити правоохоронним органам вплинути на ситуацію.. В суботу були батьківські збори на яких обговорено ситуацію і складено запити. Станом на сьогодні є 2 протоколи аміністративного правопорушення. 

 

На акції присутній активіст та волонтер Мирослав Гай. Він підтримує студентів. Активіст також нагадав, що побиття студентів приводить до Ростова. 

Раніше також проходила акція на захист побитих студентів Олімпійського коледжу.

Нагадаємо і про те, що студенти медичного коледжу вимагали видати їм дипломи. Пряма трансляція.

Читайте також:Протести в Києві 1 вересня. Пряма трансляція