Події
5 жовтня 2020
Всесвітню організацію охорони здоров'я пропонують реформувати задля уникнення повторної пандемії
Відомий бельгійський вірусолог навіть сказав, що людство, можливо, вступає в епоху пандемій.
news-image

Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ) хочуть реформувати після того, як пандемія коронавірусної інфекції відступить. Про це пише видання Politico, інформує 112 канал.

Після виходу США з ВООЗ Німеччина, Франція та Чилі сигналізують, що вони згодні з багатьма змінами, яких США домагаються від ВООЗ. Журналісти з'ясували, що чотири країни сходяться на думці за кількома пунктами:

ВООЗ повинна мати доступ до районів, де спалах стався на ранній стадії;

ВООЗ повинна мати більш деталізовану систему визначення надзвичайних ситуацій у галузі охорони здоров'я, ніж нинішня;

ВООЗ повинна мати можливість оцінити, чи дотримуються країни міжнародних правил щодо надзвичайних ситуацій у галузі охорони здоров'я, і чи готові вони реагувати на них.

Відсутність доступу ВООЗ до Китаю на ранньому етапі спалаху коронавірусу, а також її безсилля залучити Китай та інші країни до відповідальності за те, що вони не повідомляють про надзвичайні ситуації швидко, були стимулом висловитися за такі зміни організації.

"Є важливі точки дотику щодо того, як вирішувати ці проблеми й реформувати організацію, щоб ми могли уникнути повторення катастрофи Covid-19 у майбутньому", - заявив представник Міністерства охорони здоров'я та соціальних служб США.

Усі згодні з тим, що в майбутньому пандемій буде більше. Відомий бельгійський вірусолог навіть сказав, що людство, можливо, вступає в епоху пандемій.

Як ми писали, у неділю COVID підтвердили 3 774 українцям, 33 хворих померли. Визнано одужання 1 145 пацієнтів.

Нагадаємо, З клініки Дніпра стався витік інформації. У вільному доступі опинилися персональні дані тисяч пацієнтів. Витік інформації виявив Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО.

До речі, радимо почитати: Руслан Марцінків: «Червона зона у місті могла знищити малий та середній бізнес»

Кореспондент Єдності поспілкувався із мером Івано-Франківська, Русланом Марцінківим.