Спорт
6 жовтня 2020
У збірній України з футболу виявили нові зараження на COVID-19. Участь у Лізі націй під питанням
В команді залишився один незаражений голкіпер ㅡ Георгій Бущан.
news-image
Ще у трьох людей з команди збірної України з футболу виявили зараження коронавірусом. Одразу два голкіпери, Лунін та Паньків, отримали позитивні тести.

Про це повідомили в Українській асоціації футболу.

Там зазначили, що COVID-19 виявили одразу у двох голкіперів ㅡ Андрія Луніна («Реал Мадрид») та Юрія Паньківа («Олександрія»). ПЛР-тест також показав наявність зараження у шеф-кухаря збірної України Любомира Тошича.

У решти гравців та членів персоналу результати тестів негативні. Троє інфікованих зараз перебувають на самоізоляції у готелі Hyatt Regency Chantilly (Франція), де зупинилася збірна. 

Таким чином, в команді залишився один незаражений голкіпер ㅡ Георгій Бущан. 

Раніше зараження також підтвердили у гравців збірної України воротаря Андрія П'ятова та напівзахисника Тараса Степаненка.

Як це вплине на українську збірну?

На 7 жовтня у збірної України був запланований товариський матч зі Францією. Тепер він під питанням. Також збірна має зіграти 10 жовтня проти збірної Німеччини, а 13 жовтня — проти збірної Іспанії у межах Ліги націй.

Водночас лікар національної збірної України з футболу Максим Бецко зазначив, що збірна готується до тренування, гри з Францією і працює у штатному режимі.
Поки що жодних ускладнень у цьому сенсі немає. Наскільки мені відомо, французька збірна пройде тестування сьогодні, а результати будуть під вечір. Ніхто не знає, чого очікувати там», — розповів лікар.

«Шахтар» і Ліга чемпіонів

4 жовтня у воротаря Андрія П'ятова та напівзахисника Тараса Степаненка, а також двох співробітників футбольного клубу «Шахтар» виявили коронавірусне захворювання. Увесь клуб пішов на самоізоляцію. Існує ймовірність, що до матчів цього турніру гравці одужають (та не захворіють інші). «Шахтар» потрапив до групи В і гратиме з мадридським «Реалом», «Інтером» і «Борусією Мюнхенбладбах». Найближчі матчі заплановані на 21 та 27 жовтня.

Раніше повідомляли, що Луческу став головним тренером київського «Динамо».

Зазначимо: українець потрапив до списку 50-ти найкращих боксерських талантів .