Події
8 жовтня 2020
Двоє поліцейських користувалися карткою загиблого та вимагали 200 тисяч грн у затриманого. Їм повідомили про підозру
Інцидент стався у вересні 2019 року. Крім банківської картки, поліцейські вкрали сім-картку з абонентським номером.
news-image
Двом поліцейським із Краматорська повідомили про підозри у тому, що вони користувалися банківською карткою, яку під час служби забрали з місця події у загиблого чоловіка.

Про це повідомляє Держбюро розслідувань.

Інцидент стався у вересні 2019 року. Крім банківської картки, поліцейські вкрали сім-картку з абонентським номером.

Крім того, у січні цього року ці ж оперуповноважені у Маріуполі безпідставно затримали приїжджого чоловіка, щоб «підвищити показники у роботі». Як передає ДБР, вони змусили затриманого зізнатися, що він приїхав до міста для того, щоб робити«закладки».

Поліцейські начебто створили штучні докази вчинення злочину та викликали слідчо-оперативну групу для затримання. Згодом правоохоронці вимагали від затриманого 200 тисяч гривень для звільнення з-під варти та уникнення кримінальної відповідальності.

Їм вдалося «шляхом обману» отримати від дружини затриманого 50 тисяч гривень. У ДБР кажуть, що ці гроші витратили на особисті потреби, зокрема на азартні ігри.

Підозру висунули за трьома статтями Кримінального кодексу, зокрема про викрадення чужого майна, фальсифікацію доказів та перевищення службових повноважень.

У разі доведення вини їм загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади до 3 років.

Згідно з опитуванням «Демократичної ініціативи» з 3 по 9 липня 2020, 42% вважають, що безкарність є одною з головних причин, чому правоохоронці порушують закон. Іншими факторами називали корумпованість керівників, недосконалість законодавства, відсутність жорстких покарань та захист порушників зі сторони керівництва.

Нагадаємо, під час розслідування злочинів, скоєних поліцейськими у Кагарлику, співробітники ДБР «встановили ще декілька епізодів, пов'язаних із тими самими та іншими фігурантами, які причетні до катування людей».

Також повідомляли про збір підписів за відставку Авакова: стало відомо, хто за.

Читайте також:Дмитро Корчинський: «Розраховували, що ніхто не підпишеться за цих людей»