Політика
19 жовтня 2020
Політолог про основні тренди останнього тижня передвиборчої кампанії
Перевагу отримають ті партії/кандидати, які зможуть змобілізувати і привести на дільниці своїх виборців.
news-image

За тиждень до завершення передвиборчої агітації країна приготувалась до чергового посиленння карантину. 

За таких умов багато хто прогнозує явку в районі 35-40%. А в окремих містах взагалі в районі 30%
При такій явці результати виборів можуть бути самими не передбачуваними. Таку думку висловив відомий політолог Віктор Таран. 

Він впевнений, що перевагу отримають ті партії/кандидати, які зможуть змобілізувати і привести на дільниці своїх виборців. Кожна партія діє по різному.

Зеленський намагається змобілізувати своїх виборців опитуванням, ЄС - просуває загальнонаціональну ідею "не дамо втратити незалежність," ОПЗЖ катається до Путіна...Не парламентські партії пішли іншим шляхом - обрали свою групу виборців і працюють із ними напряму. Такий собі "оф-лайновий таргетинг" 21 століття.", - зазначає Таран.

Політолог наводить приклади передвиборчих кампаній різних партій: "Наш Край" працює з підприємцями та малими фермерами, радикали Ляшка із селянами. Партія За Майбутнє пішла гендерно електоральним шляхом, розробивши окрему спеціалізовану виборчу програму для жінок, організувавши масовану точкову роботу жінок-депутатів в регіонах. Свобода - працює з ветеранами АТО, а Батьківщина із малозабезпеченими.

Таран вевнений, що такий підхід дозволяє кожній партій не тільки "утримувати" своє електоральне поле, але й нарощувати прихильників за рахунок найбільш вмотивованих виборців, з якими провелась персональна робота.

Думаю, саме такий підхід - стане основним трендом останнього тижня кампанії. І перемогу отримають ті партії, які зможуть кластерно активізувати виборців, довивши їх вподальшому на виборчі дільниці. Дуже скоро побачимо у кого це вийде найкраще", - зазначив політолог.

Радимо почитати: Ексклюзивне інтервю з В'ячеславом Якубенком, адвокатом Вахтанга Кіпіані.

Раніше Хрещатик було  заблоковано ошуканими людьми. Пряма трансляція.

Читайте також:Лідер гурту «ТіК» Віктор Бронюк пояснив, чому вирішив повернутись в політику