Iнтерв’ю
20 жовтня 2020
З 8 людей, які переходять до нас через КПВВ на Луганщині, 7 інфіковані COVID-19 – Сергій Гайдай
Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай повністю підтримує введення жорсткого карантину, бо інакше ми можемо втратити багато людей.
news-image

Про наслідки пожеж, ситуацію з коронавірусом та роботу ТКГ розповів голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Кор.: Пожежі на Луганщині. Ваша особиста думка, що стало причиною пожеж?

Сергій Гайдай: На мою думку причинами пожеж стали підпали, необережне поводження з вогнем (при спаленні трави та інше). Також важливу роль мав вплив природи – зима без снігу, 5 місяців жодного дощу не було, вітер більш ніж 30 м/с .

Кор.: Які втрати нанесла пожежа Луганщині? Чи задоволені Ви процесом ліквідації загорянь?

Сергій Гайдай: Пожежа зруйнувала майже 600 житлових будинків, біля 1900 господарських споруд. Одинадцять осіб загинуло. Оцінку роботі рятувальників нехай дає керівництво ДСНС України.

Кор.: Які основні ризики проведення місцевих виборів на Луганщині?

Сергій Гайдай: Безпекові. Командування ООС та СБУ дали чіткі висновки.

Кор.: Чи підтримуєте ви введення жорсткого карантину через COVID-19? Чи володієте інформацією щодо статистики з коронавірусом в «ЛНР»?

Сергій Гайдай: Зараз ми у червоній зоні. Це сталось тому, що послабили карантинні обмеження. Повністю підтримую введення жорсткого карантину, бо інакше ми можемо втратити багато людей. По окупованій території чіткої інформації немає, але з 8 людей, які переходять до нас через КПВВ - 7 інфіковані ковід.

Кор.: Чи задоволені Ви роботою ТКГ? На вашу думку, які найважливіші кроки потрібно зробити для врегулювання конфлікту на Донбасі?

Сергій Гайдай: З нашого боку, у ТКГ працюють чудові фахівці своєї справи. Але шлях до деокупації дуже складний. Знаєте що буде найважче? Пробачити. Не усім і не все, але без пробачення – це шлях в нікуди.

Нагадаємо, сьогодні відбулася акція проти примусової вакцинації. Пряма трансляція. Кореспондент Єдності знаходився на місці подій та проводив пряму трансляцію.

До речі, вчені показали, як поширюється COVID-19 при розмові за столом. Також моделювання показало, що поширення таких частинок сильно залежить від вологості в приміщенні.

Стало відомо, що Данілов просить лікарні готуватися до «грипозного сезону» і розгортати дитячі ліжка. Під час наради наголошувалося, що місцева влада має всі можливості для того, аби ефективно стримувати поширення епідемії COVID-19.

Читайте також:«Гормон сну» збільшує шанси подолати важку форму COVID-19