Мінкульт рекомендував до прочитання книгу про справу Василя Стуса
За словами міністра, він особисто закупить частину накладу для національних бібліотек.
news-image

Міністерство культури та інформаційної політики рекомендує до прочитання книгу Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса», розповсюдження якої без дозволу проросійського політика Віктора Медведчука заборонено судом.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр культури Олександр Ткаченко.

При цьому він додав, що особисто закупить частину накладу для національних бібліотек, поки справа буде в апеляції.

«Творець «темників» вирішив знову виступити у звичній для себе ролі цензору та на допомогу йому прийшов український суд. Якими б емоційними не були вислови автора, але тепер про роль кума Путіна у справі засудження радянською системою українського письменника знатимуть в рази більше людей. Так само, як його спроба заборонити роботу журналістів підштовхнула до Помаранчевої революції», – зазначив Ткаченко.

Нагадаємо, вчора Дарницький районний суд Києва зобов’язав видалити з книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» згадки про голову політради партії «Опозиційна платформа - За життя» Віктора Медведчука і заборонив поширення накладу книги без дозволу Медведчука.

Як ми писали, Єгор Фірсов стверджує, що «ми маємо зробити «Справу Василя Стуса» найбільш відомою книгою десятиліття». Політик закликає розміщувати фотографії книги, робити репости, рекламувати її всюди, де можна.

Раніше ми повідомляли про суд Медведчука проти Кіпіані щодо заборони книги «Справа над Стусом». Пряма трансляція.

До речі, вийшов перший трейлер біографічного фільму "Заборонений" про останні дні життя поета й радянського політв'язня Василя Стуса.